Početna»Fino»Restoran nedelje»Lemon Chili
restoran nedelje lemon chili vinski magazin vino finorestoran nedelje lemon chili vinski magazin vino finorestoran nedelje lemon chili vinski magazin vino finorestoran nedelje lemon chili vinski magazin vino fino

Lemon Chili

Zemunski Kej bb (ispred hotela Jugoslavija), Beograd
063 231 878
Idealna preporuka za ovo leto, a i za sva kasnija godišnja doba, je novo mesto koje u svakom pogledu donosi potpuno osveženje na zemunskom keju. Splav (bez trunke negativnih asocijacija na ovakav tip objekata na vodi!) Lemon Chili nalazi se neposredno ispod hotela Jugoslavija, na poziciji koju (pre)poznajemo po nekadašnjem splavu Kogo.

Ovo je sada sasvim nova priča, sasvim razigrana i osvežena, sa puno toplih boja, velikim proširenjem terase na reci i sasvim novom ponudom u svakom delu, od pića do hrane. U ovom prvom dominiraju piva sa preko 50 različitih u ponudi, od onih iz svetskih pivara do craft verzija, kao i niz koktela, dok deo sa hranom ima originalnu dobitnu formulu: volšebni finger food!

Jednostavno i jedinstveno, sve što se služi u/na Lemon Chili-ju osmišljeno je, pripremljeno i servirano tako da se jede prstima, uz maštovite sosove i zalogaje koji su posluženi taman tako da uživate u društvu, reci, letu... Dakle: početak sa grisinima obavijenim Menatti pršutom sa „čepom“ od masline, pa poigravanje sa lucidnim takitosima (pileći file začinjen lemon chili citrusnim začinima i morskom solju, umotan u pančetu, zatim zarolan u tortilju) "zabodenim“ u koficu punjenu pirinčem, a onda slasna pileća crispy krilca pacovana u mešavini začina i pržena u palminom ulju uz hrskave naćose i dva sosa: topljeni čedar sa čilijem i senf-med.

Nakon ovoga slede "ozbiljnije“ for(m)e u vidu ABC (čitaj "Ćirinih“) kobasica u Kozel pivu, pa efektni koktel gambori efektno posluženi u martini čaši sa american sosom, pa avantura sa pilećim štapićima u panko prezli sa hrskavom slaninom i „Lemon Chili file“ iseckan u formi ražnjića i tostirani na vrućem tiganju sa tortiljom odozdo i trouglićima lajma i limuna odozgo... Vrlo dopadljivo, vrlo šarmantno i magično ukusno! Na sličnom tragu su i poslastice za koje vam je potrebna samo kašičica da uronite u odličan tiramisu krem, čokolandni mus dekorisan ribizlama, borovnicom i malinom ili sjajnu poslasticu u vidu kolača od jabuka serviranog u čaši sa vanila kremom i specijalnim limun sirupom kreiranim od strane Mladena, kreatora ovdašnje kuhinje.

Još jednom: u svakom pogledu topla, vrlo sveža i veoma aktuelna preporuka za tekuće tople dane i noći...

Još dobrih restorana