Početna»Fino»Restoran nedelje»Play Sushi
restoran nedelje play sushi vinski magazin vino finorestoran nedelje play sushi vinski magazin vino finorestoran nedelje play sushi vinski magazin vino finorestoran nedelje play sushi vinski magazin vino fino

Play Sushi

Bulevar Kralja Aleksandra 43, Beograd
062 323 513
www.playsushi.rs
Napolju je ugrejalo, pa se restorani sa svežom i laganom hranom sami nameću kao izbor. A šta je svežije i lakše od sušija? Pošto suši nije hrana koja trpi improvizacije i da biste zaista uživali u njemu morate da odaberete provereno mesto, mi smo se odlučili za povratak u Play Sushi, restorančić koji vodi Uroš Radoičić, posvećenik japanske kuhinje i pravi majstor sušija. Lokacija je više nego prepoznatljiva, na beogradskom Bulevaru Kralja Aleksandra, neposredno do čuvene Madere, a neveliki prostor u kome su se ranije prodavale paste simpatično je transformisan u prijatno mesto na dva nivoa sa neobičnom dekoracijom u vidu isečaka iz manga stripova kojima su obloženi zidovi. Iz svake tačke možete da bacite pogled na kuhinju i rad majstora koji vam priprema suši.

Na ovom mestu, potpuna posvećenost japanskoj kuhinji, poštovanje tradicije u svakom koraku i spremnost da se prate gastronomski trendovi dovode do sjajnih kombinacija koje stižu pred vas. Naravno, akcenat je na sušiju, a ovde ćete sigurno pojesti jedan od najboljih u gradu. To je posebno važno kada se uzme u obzir poplava mesta raznih profila koja nude više nego prosečne inkarnacije sušija. U Play Sushiju pirinač je savršen, a riba sveža i sečena precizno i znalački, dok su soja sos i dodaci najboljeg kvaliteta. Ponudom dominira tradicionalni japanski vid sušija - posebno kod nigirija i sašimija, dok među rolnicama, osim ljute klasike, ima i poigravanja fusion pravcem, ali i to u okviru očekivanog i poznatog (California, Daidari, Saporo, Philadelphia, Rainbow i slično). Ovo je za svaku pohvalu, pošto je postalo gotovo pravilo da se loš suši sakriva upravo nemogućim kombinacijama i alternativama koje sa izvorima nemaju nikakve veze.

Osim sušija tu su i odlične miso supe, kao i nudle, a ponuda se polako širi u svim pravcima. Zapravo, ovdašnji je jelovnik, od koga možete napraviti origami dok čekate na vašu kombinaciju, osmišljen da inspiriše i pozove na maštanje shodno afinitetima i željama gosta, a Uroš je tu da uobliči efektnu kombinaciju ukusa, tekstura i boja. Uzmite u obzir i razumne cene i imate dobitnu kombinaciju za toplu julsku nedelju!

Još dobrih restorana