Početna»Gastro vodič»Restorani»Credo
15.06.2018.

Credo

Nova dimenzija i nova gastro priča

restoran credo vinski magazin vino fino
Kada iza nekog pomaka stoji mlad i uigran, kreativan i sposoban tim istinskih zaljubljenika u ono što rade, pa još kada im se u kuhinji pridruži šef zapaženog internacionalnog iskustva, iskorak i ishod koji (u)sledi zaslužuje sve pohvale i svaku preporuku. Pozicioniran na prvom spratu hotela Marriott Courtyard na izuzetnoj lokaciji u Vasinoj ulici neposredno do svih ključnih znamenitosti Beograda, restoran Credo predstavlja čitav novi koncept, čiji je meni za leto ove godine pokazao da je ovaj restoran na sjajnom putu.

Jelovnik potpisuje šef kuhinje Nenad Jovanović koji vešto i zavodljivo kombinuje moderne trendove i tradiciju, eksperiment i dobro poznate ukuse, a sve to prožeto uticajima različitih svetskih kuhinja od Azije do Skandinavije. Od samog početka u vidu brancina sa miso pastom, belom šparglom i sosom od dagnji, preko supe od pečenog celera sa orasima, do kinoe sa zovom i jogurtom, bilo je jasno da se nalazimo na mestu gde se uspešno sreću različite gastronomske tradicije.

Utisak se nastavlja vrhunskim glavnim jelima: svinjska rebra sa ljutkastim bademom i kineskim kupusom apsolutno su nas opčinila, kao i suvo odležali ribeye sa mladim krompirom i holandez sosom. Credo burger 2.0 je nova, sjajna iteracija jela koje je na ovom meniju veoma traženo, a za ljubitelje mora tu su krila raže sa rotkvicama i prolećnim tikvicama.

Kokteli koje sami kreiraju, te promišljeno sročena vinska karta sa akcentom na domaće vinarije, skladno zaokružuju gastro doživljaj, kao i slatki deo u kome su krem od crne i bele čokolade sa kamilicom i bobičastim voćem, te zamamna kombinacija lešnika, zove i kruške 580 bili su i vizuelno i degustativno savršeno iskustvo.

U svakom slučaju i svakako preskočite sve predrasude o ovdašnjim hotelskim restoranima, Credo je zasebna celina koji ima jedinstvenu i originalnu gastro pričuu svakom detalju, gutljaju i zalogaju.

Vasina 2
011 400 3003
www.credorestaurant.rs