Početna»Gastro vodič»Restorani»Just A Maestro (JaM)
15.06.2018.

Just A Maestro (JaM)

Šarmantan senzibilitet

restoran just a maestro jam vinski magazin vino fino
Totalna transformacija koju je doživela nekadašnja Costa kafeterije na simpatičnom malom trgu gde se ukrštaju Knez Miletina i Šantićeva ulica na beogradsku gastro scenu donela je novo ime koje osvaja na prvi dolazak. Neobično prijatno dizajniran prostor, istovremeno svetao i topao, sa divnom baštom za tople dane i nizom detalja koji dodaju prisnu i neposrednu notu, fino uvodi u ovdašnju gastro ponudu efektno osmišljenu za svako doba dana i večeri, za razne prilike i povode. U rasponu od zdravih namirnica za doručak, preko ozbiljnih zalogaja za jutro, fino ukrštajući uticaje Orijenta sa aktuelnim svetskim gastro trendovima, uz fenomenalan odeljak sa kolačima, Just A Maestro donosi niz šarmantnih zalogaja na koje svakako treba obratiti pažnju.

Potaž od cvekle sa kozjim sirom svakako je jedan od takvih, odeljak Jammin’ donosi efektne momente poput patlidžana sa mileramom i narom, dok su se u bogatom delu za doručak našle i američke palačinke i ovsene pahuljice, poširana jaja i omlet, kačamak i prženice, kao i nekoliko atraktivnih sendviča. Neobični kroketi od graška posluženi sa sosom od nane, kao i oni sa sočnim pilećim krilcima i ajolijem mogu biti idealan „međukorak“, a rižoto sa bundevom, čvarcima i slaninom ubedljiv sledeći izbor sa ubedljivom fuzijom ukusa. Ručno rađene papardele sa mangulicom imaju finu pikantnu notu, dok se savršeno mekan i efektno urolan teleći vrat servira na zanimljivim špeclama, a u glavnom delu pažnju privlače i juneći jezik i pačiji batak sa interesantnim prilozima, te rozbratna, losos i teleća rebra.

Kako i koliko god birali između stalne postavke na meniju ili dnevne inspiracije, sačuvajte mesta za ovdašnje poslastice, posle prvog zalogaja shvatićete zašto je ovo posebna preporuka. Izbor nije nimalo lak, pred vama su savršeni limun tart sa korpicom od pistaća, magični kremasto-čokoladni tartufi, nežni a efektni tartovi u nekoliko maštovitih varijacija, Maestro čokoladna kreacija sa lešnicima i hrskavim korama, famozna Gran Marnie krema...selekcija koja će vas osvojiti i inspirisati na ponovni dolazak.

Sveukupno, JaM je ušuškano mesto neobično prijatnog senzibiliteta koje ćete otkrivati i vraćati mu se sa osmehom i posebnim užitkom...

Knez Miletina 25
063 338 471

www.justamaestro.com