Početna»Gastro vodič»Restorani»Mandala
15.06.2018.

Mandala

Gastro putovanje stazama veganske i vegetarijanske kuhinje

restoran mandala vinski magazin vino fino
Smešten na neobično lepu lokaciju na Kosančićevom vencu, restoran Mandala, deo Lorca Design projekta, prilika je za vrlo neobično i sasvim autentično, itekako uzbudljivo i sasvim posebno gastro putovanje stazama veganske i vegetarijanske kuhinje. Originalnog koncepta, udobno i ušuškano, ovo je mesto zaista prilika da osetite jedinstvene ukuse, odbacite predrasude i prepustite se jednom zaista sasvim osobenom doživljaju.

Vrlo moderan enterijer, interesantni detalji, mlad tim predvođen menadžerom Milošem Vidakovićem i šefom kuhinje Damirom Salijevićem, inspirativna vinska karta,idealno su okruženje da sva čula otvorite i prepustite se unikatnom gastro doživljaju inspirisanim prirodom. Naše magično putovanje izgledalo je upravo ovako, dok je na meniju ostalo niz jela čiji opisi golicaju maštu i pozivaju na ponovni dolazak. Potpuno fenomenalan crab cake (srce palme, povrće i artičoke sa ajolijem sa čipotl papričicma), pomfrit koji prave od svežeg zrna leblebije, tatar od paradajza sa miročkim sirom, početak su koji nas je itekako zaveo. Potom pate od bundeve, lucidan tartin od dimljene šargarepe na domaćem hlebu sa veganskim krem sirom od indijskog oraha i začinskog bilja uz bogatu spanać salatu, te rižoto sa pekorinom i domaćim pestom od belog luka i bosiljka i integralna pasta sa cveklom i spanaćem, kao nastavak kreativnog razigravanja. Neobična farinata (palačinka od brašna od zrna leblebija sa kremom od karfiola, sotiranim spanaćem i kremom od crvene paprike), famozne ćuftice od pet vrsta pečuraka, raskošna Lorca salata i sjajne vegetarijanske lazanje definitivno i ubedljivo, a istovremeno suptilno i skladno pokazuju domete ovdašnje kuhinje.

Ukoliko ste u Mandali u vreme doručka, tu su Mandala ovsena kaša i granola, čia puding, rolnice od heljdinih kola ili pak selekcija hlebova sa džemom i slatkom sa Lorca organic farme, u svako doba selekcija svežih sokova i smutija, a u kojoj god da ste prilici, ne propustite ovdašnje poslastice. Nestandardna domaća pita od maka sa sladoledom od maka, ledena kocka sa sosom od vanile, čokoladne ganaš kuglice sa sorbeom od maline i glaziranim višnjama, mering tart sa sladoledom od zove ili pak čia puding...samo su deo slatke inspiracije.

Drugačije i hrabro, organsko i kreativno...Mandala vas poziva na sasvim jedinstveno gastro istraživanje prirode. Ostaje samo da se prepustite i uživate u najboljem što priroda može da ponudi. Vi ste Mandala koju ste izabrali.

Kosančićev venac 9
011 40 79 782

www.mandalabeograd.com