Početna»Novosti»Beograd će u julu biti vinska prestonica Balkana
14.05.2020.

Beograd će u julu biti vinska prestonica Balkana

Takmičenje BIWC biće održano u glavnom gradu Srbije od 15. do 17. jula, obznanili su organizatori najvećeg balkanskog vinskog ocenjivanja

novost beograd će u julu biti vinska prestonica balkana vinski magazin vino fino

Deveto izdanje najvećeg balkanskog vinskog nadmetanja, BIWC (Balkans International Wine Competition) biće održano u Beogradu od 15. do 17. jula ove godine! Ovu odluku saopštili su u Sofiji organizatori takmičenja koje će ove godine po prvi put biti održano van glavnog grada Bugarske.

- Radosno objavljujemo nove datume devetog izdanja BIWC-a, koji će biti održan u Beogradu u Srbiji, od 15. do 17. jula - objavili su organizatori i podsetili da su još uvek u toku prijave vinara za takmičenje koje je tokom proteklih osam godina steklo reputaciju najvažnijeg ocenjivanja vina na Balkanu.

Nakon što sudije ocene prijavljena vina, biće održana i degustacija za uvoznike i distributere iz Srbije, sa Balkana i iz celog sveta. Ovaj događaj zakazan je za 17. juli u hotelu Falkensteiner u Beogradu, a organizatori BIWC-a najavljuju da će to biti odlična prilika da se probaju vina poslata na ovo veliko ocenjivanje.

Što se tiče vinskog festivala koji je trebalo da se odigra nakon BIWC-a, ispred Palate kulture u Sofiji, njegova sudbina je još uvek nepoznata: organizatori BIWC-a kažu da čekaju odluke vlasti u Bugarskoj u vezi sa javnim skupovima. Takmičarski deo ovogodišnjeg festivala BIWC trebalo je da bude održan u Beogradu od 28-30 maja, a festival od 11-13 juna.

Povezani unosi