Početna»Novosti»Četrnaest novih nosilaca titule Master of Wine
05.09.2017.

Četrnaest novih nosilaca titule Master of Wine

Među novim pripadnicima najelitnijeg vinskog kluba nalazi se i šest dama, a na planeti sada ima ukupno 369 nosilaca prestižne titule

novost Četrnaest novih nosilaca titule master of wine vinski magazin vino fino

Vinski svet dobio je 14 novih nosilaca titule Master of Wine! Novi vlasnici najprestižnijeg profesionalnog priznanja dolaze iz pet zemalja, a među njima ima šest dama.

Organizacija koja dodeljuje titulu, The Institute of Masters of Wine, navela je da su kandidati, kao i svake godine, dokazali da poseduju sveobuhvatno znanje o vinskoj kulturi:

- Novi članovi demonstrirali su razumevanje svih aspekata vina na polaganju ispita koji je u celom svetu poznat po strogim kriterijumima i izuzetno visokim standardima - navodi se u saopštenju.

Ispit se sastoji od tri stepena koji uključuju teorijske i praktične ispite i završavaju se pisanjem svojevrsne disertacije, to jest originalnog istraživanja na bilo koju temu u vezi sa vinom, a iz oblasti nauke, umetnosti ili društvenih nauka. Najteži i najvažniji deo ispita svakako su slepe degustacije - ispitna komisija očekuje od kandidata pravilnu identifikaciju vina iz svih važnih svetskih regija.

Imena novih članova kolegijuma nosilaca titule Master of Wine su Nova Kadamatre (SAD), Džulli Čene Nihejm (Norveška), Alister Kuper (Velika Britanija), Filip Harden (Velika Britanija), Ešli Hausman Voters (SAD), Sara Heler (Hong Kong), Tim Džekson (Velika Britanija), Andreas Kubah (Španija), Fernando Mora (Španija), AIna Me Mire (Norveška), Bilo Naravane (SAD), Ketrin Pitri (Velika Britanija), Nigel Snejd (SAD) i Morgan Tvejn-Piterson (SAD).

Studije za titulu Master of Wine ekstremno su zahtevne i traju do pet godina, nakon čega slede završne pripreme za ispit. U svetu trenutno ima 369 nosilaca titule Master of Wine.

Povezani unosi