Početna»Novosti»Dan prokupca ponovo slavi autohtonu srpsku sortu
26.09.2018.

Dan prokupca ponovo slavi autohtonu srpsku sortu

Centralno dešavanje ovogodišnje smotre, Salon prokupca, održaće se u nedelju, 14. oktobra u restoranu City Garden u Beogradu

novost dan prokupca ponovo slavi autohtonu srpsku sortu vinski magazin vino fino
I ove godine, 14. oktobra, obeležiće se Dan prokupca, autohtonu srpske sorte koja u sebi nosi nasleđe prošlosti i predstavlja naš vinski zalog za budućnost!

Dan prokupca ponovo će biti obeležen u vinotekama, restoranima i vinarijama, ali i kroz niz manifestacija koje organizuju entuzijasti, ugostitelji i pojedinici na svim stranama sveta. Centralno dešavanje ovogodišnje smotre, Salon prokupca, održaće se u nedelju, 14. oktobra, od 16 do 21 čas u restoranu City Garden u TC Rajićeva, u samom centru Beograda.Na tom mestu vinskoj publici biće predstavljene sve značajne etikete prokupca koje su trenutno dostupne na tržištu. U istom prostoru, nakon Salona, od 21h počinje vinska žurka PROKUPAC PARTY NIGHT!

- I ove godine potrudićmo se da mobilišemo i uključimo u obeležavanje ovog važnog datuma što više vinopija, vinsku javnost u Srbiji, kao i potrošače ali i vinske autoritete iz sveta i skrenemo pažnju na prokupac, Srbiju i njena vinogorja - navode organizatori ovog jedinstvenog događaja čiji značaj su prepoznali i srpski vinski znalci i proizvođači vina, ali i stručnjaci svetskog glasa kao što je Kerolajn Gilbi MW, koja je prošle godine u okviru Dana prokupca održala masterklas o ovoj sorti.

Povezani unosi