Početna»Novosti»David Skoko je nova zvezda TV kanala 24Kitchen!
09.10.2018.

David Skoko je nova zvezda TV kanala 24Kitchen!

U dvadeset epizoda serijala "David Skoko: Stari gušt, nova kuhinja", Skoko će predstaviti širok spektar hrvatske porodične gastronomije

novost david skoko je nova zvezda tv kanala 24kitchen vinski magazin vino fino
Najoriginalniji hrvatski kuvar David Skoko nova je zvezda kanala 24Kitchen! Emisija pod nazivom: David Skoko: Stari gušt, nova kuhinja počinje da se emituje 16. novembra i biće emitovan petkom u 13:00 časova. U 20 epizoda serijala David će predstaviti širok spektar hrvatske porodične gastronomije u njegovoj, sasvim modernoj interpretaciji.

U emisiji David Skoko: Stari gušt, nova kuhinja šef će predstaviti jednostavna, tradicionalna jela koja je začinio svojom kreativnošću. U svakoj epizodi pratićemo pripremu jednog celog obroka koji uključuje predjelo, glavno jelo i desert inspirisan ukusima iz detinjstva, a pripremljen za 30 minuta. Jela će uglavnom biti zasnovana na jednostavnim i lako dostupnim namirnicama, koje šef Skoko izuzetno poštuje i čiju nutritivnu vrednost ističe. Kako pripremiti paradajz punjen urdom, kaprom i slanim inćunima, salatu od gambora s lukom i celerom ili predivne deserte kao što su fritule sa prošekom, urde s karamelizovanim smokvama i još mnogo novih ukusa i doživljaja hrane, David će podeliti sa gledaocima kanala 24Kitchen.

Šira javnost mogla je da se upozna sa Davidovim radom kada je ugostio, ali i zadivio svetsku gastronomsku legendu i svog idola, Entonija Bordejna. Uz činjenicu da je reč o jednom od najoriginalnijih i najkreativnijih kuvara, David Skoko ima i vrlo zanimljivu biografiju. Naime, reč je o kuvaru rođenom u porodici sa četiri generacije ribara. Tako nekako je i započela priča o „Batelini“ – malom porodičnom restoranu koji je pokrenuo njegov otac. Nakon početnog perioda pripremanja „klasične“ hrane, Davidova strast prema kuvanju uzela je maha te je počeo stvarati neverovatna inovativna jela, što je njegovom restoranu donelo titulu najboljeg restorana Hrvatske 2014. godine. Od 2010. godine, David se redovno pojavljuje u brojnim gastro emisijama na hrvatskim TV kanalima kao stručni kuvar, učestvuje u brojnim projektima kao stručni savetnik i kao novinar u gastro magazinima.

Osim saradnje sa domaćim TV kućama, David je sarađivao i snimao za strane TV kuće (ARTE TV, RAI, FOODNETWORK, TRAVEL CHANNEL), a posebno se ističu saradnje s proslavljenim svetskim šefovima/voditeljima: Adam Ričman: Trip of a Lifetime; Entoni Bordejn: No Reservations,” Henri Kol: World's Greatest Motorcycle Rides”; Donal Skehan: Croatia's Hidden Food Scene.