Početna»Novosti»Deset novih nosilaca titule Master of Wine
26.02.2021.

Deset novih nosilaca titule Master of Wine

Šest žena i četiri muškarca od danas će pored svog imena imati prestižnu titulu MW

novost deset novih nosilaca titule master of wine vinski magazin vino fino

Nakon izuzetno teškog ispita, deset novih stručnjaka za vino pridružilo se elitnom udruženju The Institute of Masters of Wine, a po prvi put je u pojedinačnoj ispitnoj "berbi" više žena nego muškaraca! Šest žena i četiri muškarca svom imenu pridružilo je skraćenicu MW, a sada na planeti ima 418 nosilaca prestižne titule, i to 149 žena i 269 muškaraca, iz 32 zemlje sveta.

Novi članovi Instituta su Suzan Lin, Melisa Sonders, Kler Tuli i Kris Spigl iz SAD, Sofi Parker-Tomson sa Novog Zelanda, Ce Sam iz Velike Britanije, kao i Džejms Dojdž i Alvaro Ribalta Miljan iz Velike Britanije, Gabrijele Goreli iz Italije i Moric Nikolaus Lueke iz Nemačke. Svi novi članovi su ostvarili veliki uspeh na ispitu koji se sastoji iz tri dela: prva dva su teorijski i praktični ispiti o vinu, a treći je odbrana originalnog istraživačkog rada na temu vina, iz bilo koje naučne ili umetničke oblasti.

Nakon položenog ispita, novi članovi su potpisali kodeks ponašanja Instituta koji ih obavezuje da se u svakoj prilici ponašaju časno i sa integritetom i da koriste svaku priliku da svoje poznavanje vina dele sa svetom.

Prvi ispit za titulu MW održan je 1953. godine i od tada je 493 vinskih eksperata steklo titulu MW.