Početna»Novosti»Devet zlata za vina iz Srbije na takmičenju u Bergamu
31.10.2018.

Devet zlata za vina iz Srbije na takmičenju u Bergamu

U velikoj konkurenciji na nadmetanju na kome se ocenjuju samo vina od kabernea i merloa Srbija je ostvarila izuzetno veliki uspeh

novost devet zlata za vina iz srbije na takmičenju u bergamu vinski magazin vino fino
Na velikom takmičenju Emozioni dal Mondo Merlo e Cabernet Insieme koje se jednom godišnje održava u Bergamu u Italiji, devet srpskih vina ovenčalo se zlatnim medaljama! Na ovom specijalizovanom nadmetanju na kome se ocenjuju samo vina od merloa i kaberne sovinjona vina iz Srbije postigla su veliki uspeh o kome dovoljno govori činjenica da je ocenjivan 251 uzorak iz 25 zemalja sveta, i iz svih velikih vinskih regija osim Novog Zelanda. Vina je ocenjivao međunarodni žiri od 85 sudija iz 23 države, podeljen u sedam panela.

Među sudijama iz Srbije bio je i Mirko Rnjak, koji kaže da sa razlogom možemo da se ponosimo uspehom naših vinara:

- Konkurencija je bila ogromna, tako da su odlučivale tri decimale u osvajanju zlata. Veliko zlato nije dodeljeno od 2015. god. kada ga je osvojio Mali podrum Radovanović. Interesantno je da su i ostali naši vinari koji nisu osvojili zlato dobili odlične ocene - govori Mirko Rnjak i dodaje da smo u velikoj konkurenciji uspeli da zauzmemo drugo mesto među državama čija vina su osvojila zlato - prva je Italija, sa trideset zlatnih medalja.

VINA IZ SRBIJE KOJA SU SE OVENČALA ZLATOM

Talas crveni 2017, vinarija Deurić
Merlot 2014, vinarija Deurić
Merlot Princeps 2016, vinarija Deurić
Merlot Terroire 2015, vinarija Jeremić
Kanon 2017, vinarija Jeremić
Kremen 2016, vinarija Matalj
Merlot Magaza 2015, vinarija Magaza
Cabernet Sauvignon 2015, vinarija Carpe Diem
Cabernet Sauvignon Black Label 2012, vinarija Belo brdo