Početna»Novosti»Deveti Beowine Fair - tri dana u tri sajamske hale!
15.12.2017.

Deveti Beowine Fair - tri dana u tri sajamske hale!

Organizatori velike vinske smotre najavili su ozbiljne organizacione promene i nove rekorde posećenosti

novost deveti beowine fair - tri dana u tri sajamske hale vinski magazin vino fino
Od 22. do 24. februara 2018. biće održan 9. Beowine Fair, već tradicionalna vinska smotra koja će ove godine biti ustrojena po sasvim novom konceptu. Vinari - preovlađujući učesnici, ali i ostali izlagači, ove godine predstaviće se u halama 7, 8 i 9. Posle osam godina od osnivanja, Sajam vina ima dovoljno iskustva da potpuno samostalno nastupi u tri hale, a organizatori kažu da je usmeren ka poslovno orijentisanoj publici, ali i dalje ostaje kompatibilan sa sajmovima turizma i hotelsko-ugostiteljske opreme.

Vinarima su se još pre nekoliko godina priključili proizvođači rakija i ostalih žestokih pića, a ovogodišnja novina biće promocija zanatskih pivara i naravno - piva. I na 9. Sajmu vina svoje mesto imaće proizvođači vrhunskih sireva, suhomesnatih proizvoda i ostalih gastronomskih specijaliteta.

Jedan od događaja koji na svakoj smotri privlači pažnju svakako je Beowine Challenge Cup. Učešće na ovom takmičenju podeljenom u šest kategorija je besplatno, a sve dostavljene uzorke ocenjuje internacionalni žiri.

Na izlagačkom prostoru koji će premašiti 2.500 kvadratnih metara predstaviće se više od 170 izlagača, od kojih će bar 60 biti inostrani. Organizatori očekuju da će Sajam posetiti više od 75 hiljada posetilaca i nadaju se da će biti premašena i rekordna brojka od 12.022 poslovna posetioca, zabeležena prošle godine, i koja je bila sasvim u skladu sa tradicijom da ovaj sajam privlači najveći broj posetilaca od svih vinskih manifestacija u Srbiji. U februaru 2017. Beowine Fair privukao je 1.002 predstavnika medija, a organizatori se nadaju da će ih ove godine biti čak i više.