Početna»Novosti»Džesika Prealpato pravi najbolje slatkiše na planeti!
13.06.2019.

Džesika Prealpato pravi najbolje slatkiše na planeti!

Šef za poslastice u pariskom restoranu Alain Ducasse proglašena je za najboljeg poslastičara na svetu u izboru World's 50 Best Restaurants

novost džesika prealpato pravi najbolje slatkiše na planeti vinski magazin vino fino
Šarmantna Džesika Prealpato, inovativni majstor poslastica spremljenih u skladu sa najsavremenijim načelima o prirodnoj i organskoj ishrani, proglašena je za najboljeg poslastičara na svetu u prestižnom izboru World's 50 Best Restaurants. Džesika Prialpato je ujedno i prva žena kojoj je dodeljeno ovo izvanredno važno priznanje.

Džesika Prealpato je šef za deserte u slavnom pariskom restoranu Alain Ducasse u hotelu Plaza Athénée, gde sprema slatkiše u skladu sa načelima pokreta desseralite, koji se zalaže za pravljenje slatkiša isključivo od prirodnih sastojaka, bez dodatog šećera, kremova, baroknih dekoracija, niti bilo kakvih aditiva. Kolači koje pravi Džesika Prealpato smatraju se vrhuncem ovog pokreta, a gastro kritičari njene kreacije opisuju kao originalne i povremeno šokantne, kao što je desert od limuna iz Nice sa estragonom i algama - prava esencija Mediterana u činiji za slatkiše.

- Usvojivši stanovište da deserti treba da odaju poštovanje namirnicama od kojih su nastali, Prealpato danas stvara slatkiše koji polazi od jednostavnih francuskih sastojaka, kao što su kikiriki sa Pirineja ili citrusi iz okoline Perpinjana, i ističe njihove ukuse u potrazi za najčistijim načinom za predstavljanjem njihovih prirodnih kvaliteta. Rezultati su minimalistički deserti voćnih ukusa - kažu u žiriju nagrade World's 50 Best Restaurants i ističu potpuno savremen stil Džesike Prealpato, koji korespondira sa modernim težnjama ka gastronomiji čistih ukusa.

Džesika Prealpato, koja je rođena u poznatoj porodici šefova na jugozapadu Francuske, kaže da je odrasla i učila na klasičnom francuskom poslastičarstvu, ali da u svom radu teži da bude što dalje od njega.

- Jedem ekler, ali ne želim da ga pravim - kaže Džesika Prealpato i dodaje da je, i pored toga što se njeni slatkiši smatraju samim vrhom savremenog poslastičarstva, ne zanima trendi hrana.

- Briga me za to da li mi je desert instagramabilan. Meni je važno da bude najbolji na svetu!