Početna»Novosti»Ekskluzivni roze Lejdi Gage i Dom Perinjona
08.04.2021.

Ekskluzivni roze Lejdi Gage i Dom Perinjona

Šampanjac iz berbe 2005. i aktuelna kraljica popa u centru su spektakularne kampanje po nazivu The Queendom

novost ekskluzivni roze lejdi gage i dom perinjona vinski magazin vino fino
foto: Nick Knight

Najspektakularnija saradnja muzičkih i vinskih brendova 2021. godine teško da će biti nadmašena do januara: Lejdi Gaga i Dom Perignon objedinili su snage u promociji ekskluzivne linije roze šampanjca. Tajming promocije koincidira sa objavljivanjem novog albuma Lejdi Gage po imenu Chromatica, a fotograf Nik Najt pobrinuo se da stvori dekadentan i raskošan vizuelni identitet kampanje koja u potpunosti odgovara duhu čuvenog šampanjskog brenda i ličnosti pop ikone.

Kampanja po imenu The Queendom slavi poziciju Lejdi Gage kao globalne kraljice pop muzike, a centralni elementi promocije su naročito dizajnirana boca šampanjca kao i skulptura u obliku roze vela koja služi kao kutija za bocu. Što se vina tiče, u pitanju je roze izdanje Dom Perinjona iz 2005, koje je proteklih godina oduševilo vinske kritičare, među kojima je i Džejms Sakling:

- Neverovatno dobro vino. Izuzetno je suptilno i intenzivno, sa aromama breskvi, jagoda i šlaga, uz dodatak latica ruže i kompota od bresaka. Srednjeg je do punog tela, sa ultrafinim taninima sa dodirom svile. Završnica traje više minuta - napisao je Sakling, podarivši vinu kosmički visoku ocenu od čak 99 poena.

Broj skulptura i boca ograničen je na 110, a kuća LVMH i brend Dom Perignon opredelili su se da sav profit upute na račun humanitarne fondacije Born This Way koju vode Lejdi Gaga i njena majka.

- Uvek sam mislila da je Dom Perignon simbol stvaralačkog duha. Nema pravila, osim jednog: nikada ne prestani da težiš ka zvezdama - rekla je Lejdi Gaga povodom promocije ovog ekskluzivnog vina čija cena nije javno dostupna