Početna»Novosti»Gastro pregled: Da je bolje, ne bi valjalo!
04.06.2021.Piše: Jelena Stojčić

Gastro pregled: Da je bolje, ne bi valjalo!

U glavnom gradu polako se nazire i dugoočekivani povratak klabing dešavanja - malim, skromnim partijima koji počinju oko 18 sati

novost gastro pregled da je bolje ne bi valjalo vinski magazin vino fino
Konačno, kafići i restorani u Srbiji od prošle nedelje mogu da rade do ponoći. I bašte i zatvoreni delovi ugostiteljskih objekata do poslednjeg stola su popunjeni, a u glavnom gradu polako se nazire i dugoočekivani povratak klabing dešavanja - malim, skromnim partijima koji počinju oko 18 sati. Za početak, i nije tako loše.

U nedelji za nama, posle šest meseci pauze, ponovo je sa radom počela Noma, verovatno najpoznatiji restoran na svetu koji se nalazi u Kopenhagenu i na čijem je čelu jedan od najpoznatijih kuvara na svetu, Rene Redžepi. Poslednjeg dana maja, Vusi Ndlovu, mladi afrički šef koji mi u poslednje vreme sve više „zapada za oko“, objavio je da otvara svoj prvi fine dining restoran koji će se zvati Edge, a juče je objavljen i tačan datum izlaska novog dokumentarnog filma o Entoniju Bordejnu. Premijera filma Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain zakazana je za 16. jul.

U Beogradu je restoran Miamiam ponosno poneo našu titulu restorana nedelje. Novi prolećni meni zaista je odličan, lokal na novoj lokaciji je veći i lepši od starog i svakim danom, novim, kreativnim idejama i zanimljivom ponudom, svi zaposleni se iz duše bore za svoje mesto na gastronomskoj mapi Beograda.

U Homa Bistrou na Vračaru pojavila su se neka nova jela na meniju, na moju veliku radost, i šakšuka, tipično bliskoistočno jelo, sa povrćem i jajima, a sa poznatim njihovim tvistom, totalno savršenstvo! U Novom Sadu, na novoj lokaciji, otvorena je stara dobra kafeterija Zrno, a svakog dana, na novoj lokaciji, kod mosta Duga, očekujemo da se otvori i stari dobri Pab!

Do sledeće nedelje,

Vidimo se!

Povezani unosi