Početna»Novosti»Gastro pregled: Gde su mede iz Zemuna?
14.11.2020.Piše: Jelena Stojčić

Gastro pregled: Gde su mede iz Zemuna?

Ima mnogo važnijih i lepših priča od teme o odnosu između države i ugostitelja. Jedna od njih desila se na Gardošu

novost gastro pregled gde su mede iz zemuna vinski magazin vino fino
I dok se u Srbiji i dalje čeka odluka Kriznog štaba o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata do 18 sati, ugostitelji u svetu, zbog veoma loše epidemiološke situacije, ili ne rade uopšte, ili rade nekoliko sati dnevno. Dosta je i ugostitelja koji protestuju zbog lošeg položaja u kome se nalaze, odnosno zbog načina na koji se država bori sa pandemijom, uglavnom ne mareći mnogo za ugostiteljstvo. Verovatno su mogući protesti i jedan od razloga što se kod nas noću živi kao da korone nema.

Ali, nisu ugostitelji krivi za to.

Oni rade, kako kažu, uz poštovanje svih epidemioloških mera i svoje lokale zaključavaju tačno u 23 sata. I bez obzira na sliku punih kafića i restorana, vlasnici lokala kažu da je i dalje gostiju nedovoljno, i da troškovi samo rastu. A, od nedavno u domaće lokale uselili su se i novi stalni gosti, Inspektori, od poreskih preko sanitarnih, pa sve do komunalne policije.

No,

Ima mnogo važnijih i lepših priča, od ove, više i dosadne teme o odnosu između države i ugostitelja, a tiču se pojedinca.

Čuli ste za medvediće iz Zemuna? Znate da su vlasnici Kafeterije Gardoš odlučili da ih skinu kako bi sprečili pravljenje epidemiološkI rizične gužve oko kafića koju su stvarali oni koji su želeli da se fotografišu sa medama za Instagram. Osim toga, mede su stavili na licitaciju, prodali, a sav prihod uplatili za lečenje male Anike Manić. E, tako to rade carevi i jedno veliko bravo za ove ugostitelje!

Ali nažalost, ima i jedno malo manje bravo i to za jedan drugi objekat iz Novog Sada, doduše smeštajni. Riverside Pool Villa, takođe, jedna od najslikanijih lokacija ove sezone je samo dan nakon skidanja meda sa fasade zemunske kafeterije, neke druge mede okačila na svoju vilu i obavestila goste da, parafraziram „i oni mede za trku imaju“. I da, to je sigurno jedan sjajan biznis potez, ali…

Ideje se ne kradu!

Do sledećeg vikenda,

Vidimo se!

Povezani unosi