Za kraj radne nedelje, lepe vesti! Beogradska picerija
Majstor i Margarita ponovo se našla u izboru Top 50 najboljih picerija u Evropi, a ponela je kao i prošle godine titulu najbolje u Srbiji. I jeste najbolja, i nek se ljuti ko god hoće! Bravo ekipo, zaslužili ste skroz!
Prošle nedelje pričalo se i o novom hedonističkom hramu italijanske kuhinje, restoranu
Giulia smeštenom na trenutno možda najpopularnijoj ugostiteljskoj tački u prestonici, Beogradu na vodi. Potaž od tikvice i kamilice, originalna minestrone supa ili tipičan sicilijanski specijalitet arančini sa šafranom samo su neka od jela koje ćemo, sigurna sam, ovde obožavati, uz naravno, nezaobilazne italijanske sladolede. Imaju i lepu baštu sa pogledom na reku, pa ako ne znate gde ćete ovog vikenda, ovo novo mesto može biti dobar izbor.
A u svetu prošle nedelje povela se ozbiljna polemika o tome koliko zapravo ugostiteljski radnici malo zarađuju, naročito u Americi, gde su i sami uslovi rada veoma loši. Na stranu ugostiteljskih radnika stao je i predsednik Džo Bajden koji je predložio vlasnicima restorana da bi im, umesto što se žale jer su posle pandemije ostali bez osoblja, najbolje bilo da dvostruko više plate svoje radnike ukoliko žele da ih zadrže. Čini mi se da ni kod nas situacija nije preterano bolja. I ovde se žale i radnici i vlasnici, svako u svom maniru, a para definitivno, svima nam manjka. I pre, i tokom pandemije.
Do sledećeg vikenda,
Vidimo se.