Početna»Novosti»Gastro pregled: od onlajn skandala do Mišlena!
06.11.2021.Piše: Jelena Stojčić

Gastro pregled: od onlajn skandala do Mišlena!

Protivnici vakcinacije obasuli su beogradski restoran lažnim recenzijama, a sa druge strane Atlantika, u Njujorku, kafana sa srpskom hranom dobila je preporuku čuvenog vodiča

novost gastro pregled od onlajn skandala do mišlena vinski magazin vino fino
Početkom prošle nedelje ugostiteljsku scenu Beograda obeležio je jedan totalno sulud Internet incident u kome se našao restoran Mala Italija. Još od prošlog vikenda, vlasnici i zaposleni u restoranu suočavaju se sa lažnim rezervacijama i lažnim recenzijama gostiju koji čak nikad nisu ni bili u lokalu, a razlog za to je vakcinacija, odnosno stav vlasnika prema vakcinaciji i njenim protivnicima. Desile su se i pretnje i ružne i neprimerene reči upućene zaposlenima u lokalu, a ova priča bi, po rečima vlasnika, uskoro mogla da završi i na sudu.

U nedelji za nama, jedan mali, među tezgama Zemunske pijace ušuškan street food bistro, proslavio je prvi rođendan. To je mesto u kome se služi odlična hrana, razmenjuju iskustva, isprobavaju vina, komentariše rakija. I sve to se odvija na ulici, na pijaci, u Koordinata Streetu, jednom zaista jedinstvenom ugostiteljskom konceptu koji je i naš restoran nedelje i odlična preporuka za vikend. Savet: Kada dolazite u Koordinatu najbolje je da ih prvo pozovete telefonom, rezervišete i isplanirate odlazak zbog velike gužve i dužeg vremena čekanja porudžbine.

Prošle nedelje, saznala sam i da je jedna srpska kafana, sa adresom u Njujorku dobila preporuku Mišlenovog vodiča, i time postala prva srpska kafana koja se našla u čuvenom vodiču. Kafana se zove Kafana i od prvog dana je puna, krcata i na mesto u njoj se čeka u redu ispred restorana. Gostima služi ćevape, domaće pivo i vino i to sve usred Menhetna.

A u Srbiji, od ponedeljka, kovid propusnice će biti obavezne u restoranima, kafićima, barovima od 20 sati, umesto od 22 sata, kako je bilo prošle nedelje. Kada je odluka o propusnicama doneta, većina ugostitelja je samoinicijativno skratila radno vreme do 22 časa, a da li će na novu meru, domaći ugostitelji opet odgovarati ranijim zatvaranjem, videćemo od ponedeljka…

Do sledećeg vikenda,

Čuvajte se.

Povezani unosi