Početna»Novosti»Mačkov dan portugizera preselio se u Irig
08.11.2018.

Mačkov dan portugizera preselio se u Irig

Na velikoj smotri 15. novembra degustiraće se mladi svatovac uz tamburaše, poeziju, tango i proglašenje novog Viteza mladog portugizera

novost mačkov dan portugizera preselio se u irig vinski magazin vino fino
U četvrtak 15. novembra će se po 11. put održati Mačkov dan mladog portugizera. Treći četvrtak u novembru je dan kada se svuda u svetu proslavlja Vinska nova godina. Taj običaj potiče iz Francuske, odakle potiče i samo mlado vino. Još jedan običaj je da se festivali i proslave ne prave u Parizu već u malim mestima, tamo gde vino i nastaje. Slično tome, ove godine se manifestacija, posle 10 godina u Novom Sadu, seli u Irig.

Koncept događaja je posetiocima uveliko poznat – mlado vino portugizer svatovac se može besplatno degustirati i uživati u bogatom zabavnom programu – tamburaši, folklor, tango, poezija... Predstavnici Srpske čitaonice iz Iriga će proglasiti pobednika na konkursu za najlepšu pesmu o vinu, na koji je stiglo preko 100 pesama iz Srbije i iz inostranstva.

Biće proglašen i novi Vitez mladog portugizera! Do sada su ovu titulu poneli Aljoša Vučković, Slobodan Trkulja, Vanja Bulić, Zoran Kolundžija, Jovan Maljoković a ove godine to će biti Petar Samardžija, novinar i izuzetni poznavalac vina i vinske istorije.

Događaj će biti obogaćen koncertom tamburaškog orkestra Romansa, i izlaganjem i degustacijom vrhunskih delikatesa koje proizvode iriški preduzetnici