Početna»Novosti»Medalje za vina iz Srbije na sajmu ProWein
17.05.2022.

Medalje za vina iz Srbije na sajmu ProWein

Vinarije Doja i Virtus nagrađene su priznanjima Best of Show Special Awards, osvojenim na prolećnom ocenjivanju Mundus Vini

novost medalje za vina iz srbije na sajmu prowein vinski magazin vino fino

Sa najvećeg evropskog vinskog sajma, ProWein u Dizeldorfu, stigle su lepe vesti za Srbiju: vinarije Doja i Virtus nagrađene su priznanjima Best of Show Special Awards, osvojenim na prolećnom ocenjivanju Mundus Vini. Priznanja su, kako prenosi Privredna komora Srbije, dodeljena za Doja Breg Prokupac 2017 koje se na tom ocenjivanju ovenčalo zlatnom medaljom, kao i za Doja Breg Cabernet Sauvignon 2017 i Virtus Pinot Grigio 2020, oba nagrađena srebrnim medaljama. Ocenjivanje Mundus Vini tradicionalno se jednim delom "prenosi" i na sajam ProWein, na kome se dodeljuju specijalna priznanja ovog uglednog takmičenja.

Na štandu Srbije na sajmu ProWein ove godine je vrlo živahno: pored aktuelnih i potencijalnih partnera na tržištu, kao i predstavnika medija, juče su naš kutak na sajmu u Dizeldorfu posetili i ambasadorka Srbije u Nemačkoj Snežana Janković i generalna konzulka u Dizeldorfu, Branislava Perin Jarić.

Ove godine delegaciju naše zemlje na jednom od najprestižnijih međunarodnih sajmova vina i alkoholnih pića čini 8 vinarija i 6 destilerija: Aleksić, Rubin, Temet, Trivanović, Doja, Čoka, Erdevik, Rakija Premier, Simex Original, Gorda rakija, Stara Sokolova, Jelički Dukat i Akov rakija.