Početna»Novosti»Novi božole dočekan je i u Beogradu
21.11.2022.

Novi božole dočekan je i u Beogradu

Na svečanom dočeku čuvenog francuskog vina okupilo se više od 300 zvanica iz javnog života, a predstavljeni su i francuski sirevi i drugi delikatesi

novost novi božole dočekan je i u beogradu vinski magazin vino fino
Novi božole, širom sveta čuveno mlado vino iz Francuske, prošle sedmice dočekan je i u Beogradu! Na događaju Svečani doček Božolea powered by Belgrade Airport, održanom na početku desete, jubilarne Francuske nedelje, učestvovalo je više od 300 zvanica, među kojima su bili diplomate, direktori francuskih i spskih preduzeća, javne ličnosti...

Gostima se obratio predsednik Francusko-srpske privredne komore Dragan Stokić koji je iskoristio doček mladog božolea da najavi program Francuske nedelje. On je istakao da je ova godina posebno važna jer slavimo jubilej, i pozvao sve da posete sajt francuskanedelja.rs i upoznaju se sa programom ove manifestacije koja slavi veze Srbije i Francuske i promoviše francusku hranu, vino, kulturu i privredu.Dobrodošlicu i lep provod zvanicama je poželela i direktorka Francusko-srpske privredne komore Sanja Ivanić. Ispred Ambasade Francuske, goste je pozdravio prvi savetnik Ambasade Francuske u Srbiji, gospodin Fatih Akcal, koji je podvukao značaj francusko-srpske saradnje u svim domenima i pohvalio rad Francusko-srpske privredne komore.

Za zvanice Komore je priređena i degustacija francuskih sireva i delikatesa. Na ovom malom sajmu predstavili su se različiti brendovi i preduzeća, od vinarija, preko proizvođača sira i drugih delikatesa, do francuskih giganata kozmetike. Među njima je bila i zrenjaninska kompanija Mlekoprodukt (deo grupe Savencia Fromage & Dairy), koja je predstavila paletu svojih izvrsnih sireva.

Francuska nedelja traje od 17-23. novembra, tokom kojih se u Beogradu održava niz kulturnih, edukativnih i ekonomskih događaja.