09.10.2025.
Novi meni i novi šef kuhinje u restoranu Magellan
Dva značajna noviteta u beogradskom restoranu visoke kuhinje

Jesen puna noviteta za prestonički fine dining restoran Magellan – i novi šef i novi jelovnik, i jedno posebno veče!
Pa, da krenemo redom.
Novi šef je Nikola Jezdimirović, doskorašnji sous šef i kuvar koji je od početka u kuhinji Magellana. On je zamenio šefa Stefana Barcu koji se odnedavno priključio porodici Thyme restorana. Šef Nikola donosi i novi jelovnik inspirisan lokalnim podnebljem, uz odabrane internacionalne zalogaje. Od mangulice i sireva i pršuta iz Srbije preklo ručno rađenih tortelina i njoka, i na kraju do vrhunskih komada premijum mesa. Selekcija glavnih jela je vrlo svedena - tri mesna i tri riblja specijaliteta, ali sve ukupno vrlo dobro i zanimljivo posloženo. Na novom meniju je i dobro poznata Plovidba Magelanom, njihov degustacioni meni od pet i od osam sledova.
I sve to, možete da probate već i ovog petka od 19 sati kada je u Magellanu zakazano posebno veče – uz zvuke gitare i lagane note mediteranske muzike - idealno vreme za isprobavanje novih specijaliteta.