Početna»Novosti»Prvi čovek Despotike na čelu Udruženja vinara Šumadije
10.11.2017.

Prvi čovek Despotike na čelu Udruženja vinara Šumadije

Despotović je najavio da će nastaviti sve što je Udruženje sa Božidarom Aleksandrovićem na čelu radilo poslednjih godina

novost prvi čovek despotike na čelu udruženja vinara Šumadije vinski magazin vino fino

Skupština Udruženja vinara Šumadije izrabrala je svog stalnog člana i jednog od osnivača Veselina Despotovića, direktora Vinarije Despotika, za predsednika Udruženja.

Novi predsednik udruženja na ovom mestu nasleđuje dosadašnjeg predsednika Božidara Aleksandrovića i funkciju će, kako navode u Udruženju, obavljati u četvorogodišnjem mandatu.

U obraćanju Skupštini udruženja, novi predsednik je ocenio da je više od časti, ali u isto vreme i obaveza i odgovornost biti na čelu Udruženja vinara Šumadije, koje je, kako je rekao, izraslo u nosioca razvoja i uspeha ne samo regionalne već i srpske vinske industrije.

Despotović je, zahvaljujući se dosadašnjem predsedniku Božidaru Aleksandroviću na uspešnom vođenju Udruženja, najavio da će nastaviti sve što je Udruženje sa Aleksandrovićem na čelu radilo poslednjih godina.

Članovima Skupštine Despotović je poručio:

- Želim da sa vama nastavimo našu misiju, da zajedno vratimp Šumadiju na vinske mape Evrope i sveta. Ovu promenu ne vidim kao prekretnicu već kao kontinuitet rada prethodnog rukovodstva, uz želju da zajedničkim zalaganjem unapredimo rad Udruženja.

Despotović kaže za Vino & Fino da će ipak biti određenih promena u radu Udruženja:

- Tokom protekle četiri godine Udruženje je preležalo neke dečje bolesti, a sada je vreme da se nadogradi sve ono dobro što je urađeno do sada. Biće i ponekih izmena. Neke manifestacije biće ukinute, a neke nove će biti uvedene. Postaraćemo se i da u većoj meri izađemo u inostranstvo - rekao je Veselin Despotović.

Despotović je naveo i da će udruženje nastaviti da neguje prokupac kao autohtonu srpsku sortu:

- Vrlo smo ponosni na Šumadijsku ružicu, a planiramo i neke nove proizvode na bazi prokupca - rekao je.