Početna»Novosti»Robušon: Kuvari se poznaju na odresku i pomfritu!
08.08.2018.

Robušon: Kuvari se poznaju na odresku i pomfritu!

Saveti legendarnog šefa o tome kako prepoznati suptilne znake koji osrednje restorane i kuvare odvajaju od onih zaista velikih

novost robušon kuvari se poznaju na odresku i pomfritu vinski magazin vino fino
Veb sajt Dekanter objavio je delove još uvek neobjavljenog ekskluzivnog intervjua sa velikanom francuske i svetske gastronomije, Žoelom Robušonom. U ovom intervjuu veliki kuvar je podelio neka od svojih zapažanja o tome kako prepoznati dobar restoran.

- Doček je ključan. Uvek obraćam pažnju na male detalje, kao što je način na koji je stolnjak postavljen. Ako vidite nabore na stolnjaku, tada ćete znati da je osoblje "hvatalo krivine" i u drugim prilikama. Takođe, restoran mora uvek da miriše dobro, ali ništa ne sme da se kosi sa mirisom same hrane - govorio je kulinarski genije.

Robušon je ispričao i šta je, po njemu, savršena usluga:

- Usluga mora da bude ljubazna i bez vidljivog napora, a ne akademski stroga. Volim da vidim ponašanje koje je spontano i od srca. A pre svega volim da vidim da šef voli svoj posao. Kuvanje je čin ljubavi i ta ljubav se mora pokazati gostima.

Čuveni kuvar je rekao i da se dobri kuvari prepoznaju pri pripremi jednostavnih jela:

- U restoranima najviše volim da poručujem odrezak sa pomfritom. To je jedno od osnovnih jela, onih koja se mogu naručiti u gotovo svim restoranima. I u pripremi takvog jela kuvar može da demonstrira svu svoju veštinu, odabirom najboljeg parčeta mesa i njegovom savršenom pripremom - zaključio je Robušon svoj savet o tome kako prepoznati vrhunski restoran i vrhunskog šefa.

Legendarni francuski šef, čiji su restorani širom sveta osvojili čak 28 Mišelinovih zvezda, umro je u Ženevi u 73. godini.