Početna»Novosti»Šampanjac Piper-Heidsieck ponovo blistao na Oskarima
25.02.2019.

Šampanjac Piper-Heidsieck ponovo blistao na Oskarima

Pored čuvenog penušavca, služena su, po tradiciji, i vina iz vinarije Frensisa Forda Kopole

novost Šampanjac piper-heidsieck ponovo blistao na oskarima vinski magazin vino fino
Dok svi govore o tome koji su filmovi osvojili prestižne zlatne statuete Oskara, svetski mediji posvećeni hrani i vinu fokusirani su posluženje koje je izneseno pred vlasnike najtraženijih ulaznica na svetu.

Kuća Piper-Heidsieck ponovo je zablistala na dodeli Američke filmske akademije. Na 91. ceremoniji Oskara i pratećem Guvernerskom balu služen je Piper-Heidsieck Cuvée Brut NV, vino koje danas ima neraskidivu vezu sa najprestižnijom filmskom nagradom na svetu.

Ostala vina koja su se služila ponovo su došla iz vinarije Frensisa Forda Kopole. Među vinima su bila i ona koja su specijalno kreirana za ovu priliku: kaberne sovinjon Final Cut 91st Edition Rutherford 2016 i šardone Final Cut 91st Edition Russian River Valley 2017. Služen je i Sofia Rose, nazvan po rediteljki i ćerki Frensisa Forda Kopole, Directors Cut šardone i sovinjon blan, kao i pino noar Francis Coppola Reserve. Otvoreno je oko 2.400 boca vina posluženog u 13.000 čaša.

Meni za 1.500 zvanica na Guvernerskom balu kreirao je šef Volfgang Puk, koji već četvrt veka odgovara za selekciju i kvalitet hrane na ovom prestižnom događaju. Hrana je bila mešavina ordevra i kanapea, jela pripremljenih "a la kart" na stanicama za kuvanje i bara sa sirovom hranom, veoma popularnom u Kaliforniji. Potrošeno je 240 kilograma wagyu govedine, 250 jastoga iz Mejna, sedam litara šerija PX, 130 kilograma najboljeg parmezana, 18 kilograma crnih tartufa iz Burgundije, 15 kilograma kavijara...Među jelima su bili pita od crnih tarfufa, tartar od wagyu govedine na čipsu od tapioke, pržene prepelice, suši i drugi delikatesi. Tu je bilo i 6.500 čokoladnih Oskara, zasutih prahom od 24-karatnog zlata.