Početna»Novosti»Šefovi se takmičili u brzom filetiranju ribe
10.10.2017.

Šefovi se takmičili u brzom filetiranju ribe

Na nadmetanju u METRO HoReCa Centru šef Marko Lukić iz restorana Caffe Caffe & Fish, osvojio je paket vrhunske ribe u sopstvenoj težini

novost Šefovi se takmičili u brzom filetiranju ribe vinski magazin vino fino
Šef Marko Lukić osvojio je paket od 90 kg ribe kao najbrži među kolegama u filetiranju ribe. Ovo takmičenje u filetiranju organizovano je u METRO HoReCa Centru povodom Dana sopstvenog poslovanja koji se širom sveta obeležava sa ciljem da se podrži preduzetnički duh.

Događaj su uveličali predstavnici ambasada u Srbiji, kao i mnogi drugi eminentni domaći i strani šefovi koji su bili u ulozi žirija. Svi takmičari imali su poseban zadatak da za što kraće vreme isfiletiraju različite vrste ribe. Izazov je bio veći jer je riba bila spakovana u posebne kutije, čiji sastav nije bio poznat učesnicima sve do trenutka otvaranja. Žiri je odabrao najbolje po ključnim kriterijumima kao što su brzina, preciznost i kvalitet filetiranja, kao i izgled fileta i količinu sastojaka. Svi takmičari su osvojili diplomu za učešće, a najbolji su osvojili specijalne nagrade - prvoplasirani takmičar paket sveže ribe u sopstvenoj težini, dok su vicešampion i trećeplasirani nagrađeni paketom METRO proizvoda.

Šampion izazova, Marko Lukić šef iz restorana Caffe Caffe & Fish je ovom prilikom izjavio:

- Ovo takmičenje je još jedan od brojnih izazova u mojoj profesionalnoj karijeri, pre svega jer je filetiranje ribe jedna od zahtevnijih tehnika. Svi smo mi majstori u svom poslu, ali nas samo finese razlikuju. Recimo da je danas definitivno bio moj dan i to baš na Dan sopstvenog poslovanja, poseban praznik za sve nas iz ugostiteljskog sveta - rekao je.

Pored ovog posebnog događaja, nedavno su u tri METRO distributivna centra u Beogradu mladi kuvari iz Junior Chefs kluba svojim veštim umećem napravili suši rolnice u rekordnoj dužini od ukupno 150 m i njima počastili prisutne posetioce u objektima.