Početna»Novosti»Sparkling Gold - proizvod koji vodu pretvara u 'vino'
27.11.2017.

Sparkling Gold - proizvod koji vodu pretvara u 'vino'

Visoko koncentrisana mešavina alkohola i veštačkih aroma počinje da se prodaje u Nemačkoj, a proizvođači tvrde da njen ukus veoma liči na francuski šampanjac.

novost sparkling gold - proizvod koji vodu pretvara u vino vinski magazin vino fino
Piće po imenu Sparkling Gold svakako će užasnuti sve vinske puritance, i to sa dobrim razlogom: u pitanju je alkoholni koncentrat sa veštačkim aromama koji se dodaje u soda vodu i stvara piće koje neobično podseća na penušavo vino. Na etiketi proizvoda, naravno, ne piše da je u pitanju vino, već da je posredi "napitak sa ukusom rizlinga".

- Gotovo piće Sparkling Gold sadrži 10 procenata alkohola kada se pravi u preporučenoj koncentraciji - jedan deo koncentrata na pet delova soda vode - navode proizvođači, "namigujući" korisnicima da svakako mogu da pokušaju i da povećaju količinu alkohola u gotovom piću.

Da stvar bude još užasnija za ljude koji poštuju vino, proizvođač, kompanija SodaStream, tvrdi da je na slepom testiranju sprovedenom sa 100 ispitanika čak 76 njih reklo da gotovo piće ima gotovo isti ukus kao francuski šampanjci Moet & Chandon ili Veuve Clicquot

Ako, makar iz vica, želite da probate ovaj proizvod koji, ako ništa drugo, svedoči da živimo u vremenu divljeg eksperimentisanja sa vinskim ukusima, imajte u vidu da ga je moguće nabaviti samo preko onlajn prodavnice kompanije SodaStream i da se piće isporučuje samo na teritoriji Nemačke.