Početna»Novosti»Tikvešova vina osvojila 22 nagrade širom Evrope
17.05.2019.

Tikvešova vina osvojila 22 nagrade širom Evrope

Najveća makedonska vinarija ovenčana je priznanjima u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Švajcarskoj

novost tikvešova vina osvojila 22 nagrade širom evrope vinski magazin vino fino
Na ovogodišnjem ocenjivanju International Wine Challenge (IWC) koji se 36. put održalo u Velikoj Britaniji u Londonu ovenčano je priznanjima sedamnaest vina iz kuće Tikveš.

Zbog rigorozne metodologije ocenjivanja kvaliteta, ovo takmičenje poznavaoci vina svrstavaju među najprestižnije u svetu. Ove godine učestvovala su vina iz 40 zemalja, uključujući i iz najpoznatijih svetskih vinskih regiona.

Ovogodišnji žiri vinskih sudija sastojao se od čak 400 međunarodnih eksperata. U tako žestokoj konkurenciji, sedam vina Tikveš dobilo je srebrne, a osam vina bronzane medalje, dok su dva vina posebno pohvaljena. Među dobitnicima su vina iz svih segmenata vinskog portfolija Tikveša, počevši od linije Alexandria, preko vina iz linije Special selection, do vrhunskih terroir vina Barovo, Bela voda i Domaine Lepovo koja se nalaze u novoj liniji Tikveš Chateaux & Domaines.

Na još jednom prestižnom međunarodnom vinskom takmičenju, koje je specijalizovano za roze vina, održanom u Kanu u Francuskoj, vino Tikveš - Aleksandria Cuvee Rose iz 2018. godine bilo je jedino vino iz šire regije koje je osvojilo zlatnu medalju.

Na ovogodišnjem poznatom vinarskom takmičenju Concours Mondial De Bruxelles koje se održalo u Švajcarskoj, a na kome je učestvovalo 9.150 vina iz 46 zemalja, četiri vina Tikveš osvojila su nagrade, među kojima je vino Muscat Ottonel Special Selection 2018 koje je nagrađeno zlatnom medaljom.