Početna»Novosti»Tri nagrade u Londonu za vinariju Lastar
14.06.2017.

Tri nagrade u Londonu za vinariju Lastar

Srpska vina nastavljaju da nižu uspehe u svetu, a poslednja vinarija koja se sa svetskih ocenjivanja vratila sa medaljama je Lastar

novost tri nagrade u londonu za vinariju lastar vinski magazin vino fino

Lastar Chardonnay 2015 i Triangle 2015, premijum etiketa šardonea, osvojili su bronzane medalje a Pinot Noir 2015 je ocenjen kao Recommended na prestižnom nadmetanju IWC (International Wine Challenge) koje se u Londonu održava već 34 godine i važi za veoma zahtevno vinsko ocenjivanje. Uspeh je tim veći kada se zna da je vinarija Lastar iz Levača tek prošle godine izašla na tržište i odmah se nametnula pre svega vrlo kvalitetnom linijom šardonea.

Takmičenje IWC važi za jedno od najstrožijih ocenjivanja vina na svetu. Svako nagrađeno vino proba se u tri navrata od strane najmanje deset sudija. Sudije u vinima, pored kvaliteta, traže vernost stilu i regiji i nagrađuju se ona vina koja predstavljaju punokrvne primere svog teroara.

Ovo nisu jedine ovogodišnje značajne nagrade za Lastar: Na najprestižnijem svetskom vinskom ocenjivanju DWWA koje u Londonu organizuje časopis Decanter, vinarija Lastar je u konkurenciji od preko 17.200 vina osvojla dve bronze i to za Pinot Noir 2015 i Chardonnay 2015. Nagrade se nižu..