Početna»Novosti»U prodaju uskoro stiže prvi digitalni aerator!
10.01.2018.

U prodaju uskoro stiže prvi digitalni aerator!

Aveine Aerator kontroliše koliko vazduha dolazi u kontakt sa vinom, omogućavajući, navode tvorci, efekat isti kao kod preciznog dekantiranja

novost u prodaju uskoro stiže prvi digitalni aerator vinski magazin vino fino
Novi gadžet napravljen u Francuskoj koristan je za ljude koji znaju, ili veruju da znaju posle koliko sati ili minuta izlaganja vazduhu će vino razviti svoje prave arome. U masi aeratora, Aveine Aerator izdvaja se po tome što strogo kontroliše koliko vazduha dolazi u kontakt sa vinom i omogućava korisniku da odredi na spravi ekvivalent od 1 do 24 časa dekantiranja.

Novi aerator predstavljen je na najvećem tehnološkom sajmu na svetu, CES u Las Vegasu. Prvi recenzenti kažu da naprava radi tačno ono što navode njeni tvorci i da se pomoću nje dobija precizno dekantirano vino bez višesatnog čekanja, ali dok se Aveine Aerator ne pojavi na tržištu ove tvrdnje još uvek imaju status neproverenih. Aveine Aerator će se, posle kampanje na kraudfanding sajtu Indiegogo, prodavati od juna za oko 100 dolara.

Tvorci aeratora su mladi ljudi iz francuskog startapa Aveine, čiji osnivač, Nikola Nežon, dolazi iz vinskog sveta: njegovi roditelji su vinari u burgundijskoj kući Domaine Meuneveaux.