Početna»Novosti»Vina Vista Hill predstavljena u Hrvatskoj i Sloveniji
06.04.2019.

Vina Vista Hill predstavljena u Hrvatskoj i Sloveniji

Ambiciozna vinarija sa Fruške gore prikazala je celu liniju svojih vina na ekskluzivnim događajima u Zagrebu i Opatiji

novost vina vista hill predstavljena u hrvatskoj i sloveniji vinski magazin vino fino
Vina fruškogorske vinarije Vista Hill predstavljena su tokom dva dana u Zagrebu i Opatiji, na ekskluzivnim događajima posvećenim vinima koja u sve većoj meri privlače pažnju regiona.

Prva tačka vinskog karavana bio je restoran Tač na zagrebačkom Vrhovcu. Ova porodična oaza istarske i kontinentalne hrvatske kuhinje predstavljena je i u Mišelinovom vodiču koji joj je dodelio Bib Gourmand priznanje za restorane koji nude odličnu hranu po razumnoj ceni. Pored drugih uglednih zvanica, u vrhunskoj kuhinji i Vista Hill vinima uživao je i gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić.

Dešavanje se sledećeg dana preselilo u Opatiju. Događaj dana svakako je bila večera u legendarnom restoranu Bevanda, jednoj od najozbiljnijih gastronomskih tačaka ovog dela Mediterana. Nakon što su gosti otišli u turneju po mitskom vinskom podrumu Bevande u kome se kriju neka od najboljih vina na svetu, počelo je uparivanje hrane sa celom linijom vina Vista Hills: bela, roze i crvena vina dobila su pratnju u vidu marinirane trlje, tatar biftekom, rimskim njokima sa vrganjima i škampima, ramstekom i pečenim krompirom...Planovi vinarije Vista Hill postali su veoma ambiciozni, čulo se, pored ostalog, na ovom lepom dešavanju u Hrvatskoj. Osnivač i vlasnik vinarije, legendarni teniser Boba Živojinović će već 10. aprila ići u Hong Kong radi dogovora o izvozu na tržište Azije, a izvoz u SAD je već dogovoren. No, oni kažu da Vista Hill i pored ovih planova ostaje vinarija u kojoj se pre svega radi iz ljubavi prema vinu:

- Fokus nam je da imamo za sebe, a ono što ne popijemo, neka se proda - kaže Živojinović.

Predstavljanje ove vinske kuće iz Srbije nastavljena je dešavanjem u Sloveniji, u hotelu Intercontinental Ljubljana. Paleta vina Vista Hill predstavljena je uz večeru na kojoj su fruškogorska vina uparena sa salatom od plave tune sa dresingom od jabuka i kapra, odležalim odreskom, turbot fileom sa sokom od ostriga, kao i jabukama sa žalfijom i heljdom.

ž