Početna»Novosti»Vinarija Tikveš postaje regionalni vinski edukator!
07.02.2019.

Vinarija Tikveš postaje regionalni vinski edukator!

Prva obuka u sklopu škole Vinski edukator (Wine Educator) biće održana u obrazovnom centru M6 u Skoplju od 27 - 30. marta ove godine

novost vinarija tikveš postaje regionalni vinski edukator vinski magazin vino fino
Makedonski vinarski gigant Tikveš uskoro će početi sa vinskom edukacijom, i to na najvišem profesionalnom nivou! Prva obuka u sklopu škole Vinski edukator (Wine Educator) biće održana u obrazovnom centru M6 u Skoplju od 27 - 30. marta ove godine, a obuku će obavljati renomirani, iskusni predavači sa ogromnim znanjem iz različitih aspekata vinskog posla.

Kuća Tikveš dobila je akreditaciju za organizovanje treninga od prestižne škole iz Londona Wine & Spirits Education (WSET), najvećeg svetskog provajdera za obuku vina i alkoholnih pića.

- Ovo je logičan nastavak aktivnosti koje Tikveš preduzima više od jedne decenije u oblasti obrazovanja i razvoja vinske kulture, ali i podizanja na jedan viši svetski nivo. Programi i najviši standardi Londonske škole kao i njeni međunarodni treneri otvoriće nove mogućnosti za razvoj vinskog tržišta i rast industrije, ali i stvaranje novih poznavalaca vina, obrazovanih trgovaca i personala u restoranima kao i ljubitelja vina. Oni će dalje širiti vinsku kulturu i benefite umerenog, odnosno odgovornog konzumiranja vina - ističe generalni direktor vinarije Tikveš Radoš Vukićević.

Londonska škola vina i alkoholnih pića ima svoje obrazovne programe u više od 75 zemalja širom sveta. U Makedoniji će biti održane obuke prvog i drugog nivoa bez potrebe prethodnog znanja iz ove oblasti, a u budućnosti će biti na raspolaganju i obuke iz naprednih programskih jedinica. Učesnici treninga, nakon edukacije i stečenog znanja, mogu da dobiju međunarodno priznat sertifikat poznavanja ove oblasti.Detaljne informacije o obuci i načinu primene dostupne su na oficijalnom sajtu www.wineeducator.eu.