Početna»Gastro vodič»Restorani»I ovde se slavi prokupac: Homa i Homa Bistrot
12.10.2021.

I ovde se slavi prokupac: Homa i Homa Bistrot

U restoranima, vinotekama i barovima širom Srbije cele sedmice od 11. do 17. oktobra u toku će biti Nedelja prokupca sa širokom vinskom i gastronomskom ponudom posvećenom našoj autohtonoj sorti. Predstavljamo vam lokale koji su se uključili u ovogodišnju akciju.

restoran i ovde se slavi prokupac homa i homa bistrot vinski magazin vino fino
Homa
Žorža Klemansoa 19, Beograd


Tokom cele nedelje, od 11. do 18. oktobra, promocija prokupca vinarija Temet, Matalj i Čokot, uz preporučena jela sa menija.

Homa Bistrot
Nevesinjska 11, Beograd


Tokom cele nedelje, od 11. do 18. oktobra, promocija prokupca vinarija Temet, Matalj i Čokot, uz preporučena jela sa menija.

U obe Home slavi se i pije prokupac! Šef Filip Ćirić preporučuje i priprema jela koja se slažu uz vina od prokupca, u susret 14. oktobru, Danu prokupca. U dorćolskoj, fine dining Homi uz prokupce vinarija Temet, Matalj i Čokot, slažu se i jedu dimljena tuna u BBQ sosu, tartar biftek sa dimljenom koštanom srži, juneći jezik sa bordelez sosom, pačeći batak konfi u sosu od crvenog vina i šumskog voća i jagnjeće pečenje po merilima visoke kuhinje.

U vračarskoj Homi bistro za sve tri etikete Filip je izdvojio po dva jela, pa tako uz Tri Morave, Temet gosti mogu da biraju između rižota sa šumskim pečurkama ili ukusne šakšuke. Uz Radovanov 100% prokupac služiće se ćevapi u somunu sa kajmakom i jagnjeća kafanska kobasica, a uz Mataljev Začinak Bukovski dimljena svinjska butkica u podvarku i gulaš od srnetine sa palentom i crnim tartufima.