Početna»Gastro vodič»Restorani»I u Banjaluci se slavi i pije prokupac!
13.10.2021.

I u Banjaluci se slavi i pije prokupac!

U restoranima, vinotekama i barovima širom Srbije cele sedmice od 11. do 17. oktobra u toku je Nedelja prokupca sa širokom vinskom i gastronomskom ponudom posvećenom našoj autohtonoj sorti. Predstavljamo vam lokale koji su se uključili u ovogodišnju akciju.

restoran i u banjaluci se slavi i pije prokupac vinski magazin vino fino
Mala stanica

Kralja Petra I Karađorđevića bb, Banja Luka
TC Mercator, Banja Luka

Tokom cele nedelje, od 11. do 17. oktobra promocija vina od prokupca vinarije Doja.

Restoran Mala stanica je čuveni banjalučki restoran kontinentalne i mediteranske kuhinje, mesto u kome se služi pravo vino uz dobru hranu, što je i moto restorana. Ovde se hrana pripema od lokalnih sastojaka, a poseban ponos ovog restorana su domaće, ne sušene testenine pripremljene po posebnoj recepturi i ozbiljni komadi mesa.

Picerija kod Brke
Ulica Srpska 36, Banja Luka

Tokom cele nedelje, od 11. do 17. oktobra promocija vina od prokupca vinarije Doja.

Kod Brke je popularna i veoma poznata picerija u Banjoj Luci koja gostima služi autentične italijanske pice pripremljene u pica peći na drva koja, kako i dolikuje, zauzima centralno mesto u piceriji.

XoXo Caffe & Lounge
Dr. Vojislava Đede Kecmanovića 2c, Banja Luka

Tokom cele nedelje, od 11. do 17. oktobra promocija vina od prokupca vinarije Doja.

Dobra kafa i dobar izbor vina najbolje opisuju XoXo Caffe & Lounge, popularno mesto u Banjaluci, kako u dnevnoj, tako i u večernjoj varijanti, naročito kada su na repertorau akustične svirke.

Kodiak – burger & steak bar
Sime Šolaje, Banja Luka

Tokom cele nedelje, od 11. do 17. oktobra, promocija vina od prokupca.

Poznati ljubitelj vina i promoter prokupca Nikola Popović odlučio je da se ove godine pridruži proslavi Dana prokupca, pa je u Kodiak burger & steak baru organizovao odličnu promociju vina od prokupca. Kodiak je cenjeni banjalučki restoran poznat po dobrim burgerima i stejkovima i finoj selekciji pića.


Kodiak – burger & steak bar

Lovački restoran
Slatinska 37, Banja Luka

Tokom čitave nedelje, promocija vina od prokupca vinarije Doja.

Lovački restoran je pre svega porodični restoran kojim upravlja već treća generacija porodice u čijem se vlasništvu nalazi, cenjeno banjalučko mesto sa tradicijom od preko 45 godina. Specijalitet kuće je lovačka čorba napravljena od najfinijih komada mesa.

Koncept
Jovana Dučića 23a, Banja Luka

Tokom cele nedelje, od 11. do 17. oktobra, promocija vina od prokupca vinarije Doja,
Koncept je novootvoreni restoran u Banjaluci, dobro mesto za doručak, prvu jutarnju kafu ili picu sa društvom. Koncept je i koktel bar sa veoma zanimljivim koktelima, ali i lokal u kome se rado degustiraju znalački odabrana vina.

Provence
Miloša Obilića 37, Banja Luka

Tokom cele nedelje, od 11. do 17. oktobra promocija prokupca vinarije Doja
Provence je poznati vinski bar iz Banjaluke koji gostima služi i tradicionalna i moderna jela, a zanimljivo je što se u sklopu objekta nalazi i pet smeštajnih jedinica.