Početna»Novosti»Anđelina Džoli prodala je svoj deo vinske kuće Miraval
07.10.2021.

Anđelina Džoli prodala je svoj deo vinske kuće Miraval

Kako prenose mediji, ovaj poslovni potez veoma će zakomplikovati pokušaj Breda Pita da ostvari većinsko vlasništvo nad provansalskom vinarijom

novost anđelina džoli prodala je svoj deo vinske kuće miraval vinski magazin vino fino

Glumica Anđelina Džoli nanela je žestok poslovni udarac svom bivšem mužu Bredu Pitu. Kako je preneo Daily Mail, ona je nedavno prodala svoj udeo u vlasništvu sada već čuvene vinarije Chateau Miraval, koju je posedovala zajedno sa slavnim glumcem, i tako mu temeljno zakomplikovala planove da se domogne većinskog vlasništva nad provansalskom vinskom kućom.

Holivudska megazvezda prodala je svoju polovinu vinarije kući Tenute del Mondo, delu Stoli grupe u čijem se portfoliju nalaze i brendovi kao što su Masseto i Ornellaia. Kako prenose mediji, glumica se odlučila na ovaj korak kako bi onemogućila Breda Pita da poseduje celu vinariju, što je bila prvobitna zamisao slavnog glumca.

Potez Anđeline Džoli usledio je nakon parničnog postupka pokrenutog kako bi se poništio raniji partnerski sporazum Džolijeve i Pita, po kome oni imaju jednak udeo u vinariji. Advokati koji zastupaju Pita sada tvrde da je transfer deset procenata vrednosti Anđelini Džoli pravno ništavan budući da je taj deo "drugarski" procenjen na samo evro, što je, kako tvrde tužitelji, ilegalno po zakonima Luksemburga u kome je sporazum potpisan. Uspeh parnice značio bi da je Anđelina Džoli vlasnik samo 40% vinarije Miraval, a njena odlika da proda svoj udeo ogromnoj globalnoj kompaniji jako će otežati položaj Breda Pita u ovoj parnici.

Glavni menadžer kuće Tenute del Mondo rekao je da je oduševljen zbog ove transakcije:

- Dodatak rozea ovakvog kalibra u naš portfoliio znači da smo sada dobro pozicionirani da ispunimo najviša očekivanja naših kupaca i partnera - rekao je Džon Peper MW.

Vrednost vinarije Miraval ceni se na 164 miliona dolara, a kuća je imala i ogromnu sentimentalnu vrednost za par koji se ovde i venčao 2008. godine. Slavni par se razveo 2016. godine, nakon čega su jedno vreme zajednički upravljali vinarijom.