Početna»Novosti»Interaktivna mapa lokala sa grejanjem u bašti
17.11.2020.

Interaktivna mapa lokala sa grejanjem u bašti

Plinske grejalice delimično spasavaju zimsku sezonu, a grupa entuzijasta postavila je na Google Maps mapu svih beogradskih lokala u kojima se i dalje sedi napolju

novost interaktivna mapa lokala sa grejanjem u bašti vinski magazin vino fino
Zimska ugostiteljska sezona uveliko je počela, ali se zbog epidemije korona virusa i dalje sedi u baštama lokala. Od danas, ugostiteljski objekti u Srbiji rade po novom, izmenjenom režimu, do 21 sat. Vlasnici kafića i restorana, kako bi zadržali goste, ali i privukli nove u sred epidemije, opredeljuju se da ne uklanjaju bašte već da postojeće opreme plinskim grejalicama. Kažu ugostitelji i da je to jedan od načina da prežive krizu, a super je što im odnedavno u tome pomaže i servis Google Maps.

Zahvaljujući naporu anonimne grupe korisnika interneta koji su na tviteru pokrenuli inicijativu mapiranja svih lokala sa grejanjem u bašti, sada korisnici Google Maps mogu da se sa lakoćom snađu u potrazi za ugostiteljskim objektima koji poseduju grejanje na otvorenom. Dovoljno je samo da ispratite ovaj link i pojaviće se detaljna mapa lokala - kafića i restorana - u kojima su postavljene plinske grejalice.

Uz naziv lokala i adresu na kojoj se nalazi stoji i link ka sajtu ili fejsbuk i instagram stranici lokala tako da gosti mogu i da se informišu o ponudi. Servis je, naravno, besplatan, i za sada važi za teritoriju Beograda.