Početna»Novosti»Lansirana linija vina posvećena slavnim psima
26.08.2021.

Lansirana linija vina posvećena slavnim psima

Linija Leaps & Bounds kuće Pernod Ricard inspirisana je povećanom tražnjom za psima tokom pandemijskog zatvaranja

novost lansirana linija vina posvećena slavnim psima vinski magazin vino fino

Kuća Pernod Ricard lansirala je liniju vina koja je posvećena - psima! Razlog za ovu neobičnu odluku leži u znatnom povećanju broja vlasničkih pasa u Velikoj Britaniji tokom zatvaranja usled pandemije kovida-19. Linija vina zove se Leaps & Bounds, a u kući Pernod Ricard kažu da je namenjena vinoljupcima koji vole pse i citiraju istraživanje po kome čak 80 procenata ljubitelja vina u Velikoj Britaniji ujedno i jako voli pse.

Vina su napravljena u Australiji, a za početak su lansirane dve etikete, jedna od širaza i jedna od šardonea. Na etiketi širaza nalazi se pas po imenu Bob, koji je poznat po tome što je tokom života proputovao desetine hiljada kilometara zajedno sa mašinovođama koji su se brinuli u njemu. Širaz priča priču o škotskom ovčaru zvanom Pikls, koji je 1966. pronašao ukradeni trofej sa Mundijala.

- Naš odnos sa psima je jedinstven, a u Velikoj Britaniji su tokom zatvaranja mnogi ljudi nabavili pse - rekla je Lusi Bermen iz kuće Pernod Ricard direktora vinskog portfolija za Veliku Britaniju.

- Vino Leaps & Bounds je savršeno pozicionirano da iskoristi povećanu popularnost pasa - dodala je.