Početna»Novosti»Uvode se kovid propusnice za restorane i barove!
20.10.2021.

Uvode se kovid propusnice za restorane i barove!

U ugostiteljskim objektima u Srbiji neće biti moguć boravak bez kovid propusnica od 22h do zatvaranja, odlučeno je danas

novost uvode se kovid propusnice za restorane i barove vinski magazin vino fino

Na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da se od subote, 23. oktobra uvedu kovid propusnice za boravak u svim ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru, u periodu od 22h uveče do zatvaranja. Ovo se, kako je pojašnjeno, odnosi na restorane, barove, kafiće i sve slične objekte, u kojima će kovid redari i druga ovlašćena lica moći da, uz validnu kovid propusnicu, zatraže i dokument sa fotografijom kao što je pasoš ili lična karta.

Kovid propusnica, kako je objašnjeno, nije zaseban dokument, već potvrda o primanju druge, odnosno treće doze vakcine, koja, kada je u pitanju druga doza, ne sme biti starija od 210 dana. Takođe, priznaje se i negativan PCR test ne stariji od 72h, kao i negativan antigenski test ne stariji od 48 sati. Validna kovid propusnica je i sertifikat o preležanom kovidu u poslednjih sedam meseci.

Odluka o pooštravanju epidemioloških mera doneta je, kako je rekla premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić, usled katastrofalne epideološke situacije i nepridržavanja aktuelnih mera.