Početna»Novosti»Vinski posao iz snova
07.08.2022.

Vinski posao iz snova

Britnska onlajn vinoteka Majestic traži ljude koji će tri dana uživati u poseti portugalskoj vinskoj regiji Duro, i to za platu od 600 funti

novost vinski posao iz snova vinski magazin vino fino

Veoma zanimljiv oglas za radno mesto ovih dana privukao je pažnju većine svetskih vinskih medija: britanska onlajn vinoteka Majestic objavila je da traži ljude za poziciju 'vintern', na kojoj se ljudi plaćaju da uživaju u portugalskom vinu! Kako su objavili u ovoj vinskoj kući, posao 'vinterna' jeste da ustanovi da li vino izaziva isti osećaj kada se pije kod kuće, i na mestu gde je nastalo, u ovom slučaju u Portugalu.

Ovaj, kako su rekli, "najbolji letnji posao svih vremena", ukupno traje tri dana, a izabrani "vinterni" za svoj trud dobiće 600 funti, uz obezbeđene troškove puta i smeštaja u srcu portugalske regije Duro. Oni će, takođe, moći da na put povedu još jednu osobu.

Tokom tri dana provedenih u portugalskim vinogorjima, izabrani ‘vintern‘ će degustirati vina iz pet vinskih regija Portugala, ručati u vinariji Quinta da Boavista, upoznati se sa procesom stvaranja vina, uz obavezu da kod kuće, nakon povratka, isproba ista vina koja je probao tokom putovanja i kasnije napravi uporedne zabeleške.

Od kandidata ne traži se nikakvo formalno iskustvo u radu sa vinom, i jedino što se od njih očekuje jeste da napišu kratak esej od 200 reči na temu razlike između percepcije vina kod kuće i na mestu gde je napravljeno.

Briljantno zamišljena reklamna kampanja kuće Majestic, "maskirana" u oglas za posao, traje do 19. avgusta, do kada se svi zainteresovani mogu prijaviti putem ovog linka.