Početna»Gastro vodič»Restorani»5A Soba
28.09.2018.

5A Soba

restoran 5a soba vinski magazin vino fino

Smeštena u samom centru Beograda, u Rajićevoj 12, Peta soba je nastala kao nastavak kultnog sarajevskog koncept-prostora 4 sobe gospođe Safije. Sadržajno i gastronomski, apsolutno je osveženje beogradske gastronomske scene.

Osmišljena tako da se organski stapa sa urbanim, eklektičnim ambijentom ovog dela grada i, iako nova, Peta soba od prvog dana deluje kao njen logičan deo koji tu oduvek i pripada. Peta soba predstavlja „premium casual" kreativni ugostiteljski koncept koji podrazumeva nekoliko različitih segmenata koji zajedno čine skladnu konceptualnu sredinu sa težištem na vrhunskoj gastronomiji i urbanim zabavnim sadržajima

Restoran i mezze bar Pete sobe na meniju nudi modernu i egzotičnu gastronomsku fuziju koja integriše više različitih kulinarskih stilova. Namirnice koje se koriste su iz sertifikovanog organskog i kontrolisanog uzgoja i biraju se sezonski. Vinski bar obuhvata najbolje regionalne vinarije, te vrhunska vina proizvedena od autohtonih i svetski poznatih sorti. Dalje, u Petoj sobi su cocktail bar, lounge prostor i letnja bašta.

Peta soba nudi celodnevni doručak, a ručak i večera se naručuju „a la carte". Ako ste za ležerno druženje sa prijateljima, proberite nešto iz bogate "tapas" ponude. "Pet do pet" after-work buffet za "chill" je namenjen poslovnoj klijenteli i za one koji će nakon radnih obaveza svratiti na zalogaj i čašicu, te opustiti se uz neki poslepodnevni "live" muzički sadržaj.

Muzika koju ćete čuti je ambijentalna, jazz fusion, world music, chill out, lounge ili deep house Ili sve od ovoga, zavisi koliko ste se dugo zadržali u ovom veoma zanimljivom prestoničkom prostoru.

Rajićeva 12, Beograd
www.5asoba.com
011/401-30-71