Početna»Gastro vodič»Restorani»Ambar
11.03.2016.Peđa Kresojević

Ambar

Novo i tradicionalno i miksovano

restoran ambar vinski magazin vino fino
Novo ime na beogradskoj trendi gastro lokaciji, u Beton Hali, donosi mešavinu novog i tradicionalnog u svakom pogledu, od enterijerskih detalja do jelovnika i onoga što stiže na tanjirima. Očekivano velik prostor u dva nivoa, moderno je dizajniran uz upliv etno elemenata i detalja koja bude sećanja na „bolju prošlost“ na ovim prostorima, gde taj spoj ponegde funkcioniše uspešno i simpatično, ponegde ne sasvim. Slično je i sa menijem koji otvara „kajmak bar“, efektna posveta nacionalnom gastro ponosu koji je u Ambaru dobio sasvim nove verzije poput one sa šumskim voćem, lososom i kaparima ili pak lešnikom i vrganjima. Uz vruću lepinju zanimljivo kao početak, koliko i meljeni pasulj ili tzatziki sa pečenom cveklom. Ono što smo probali u nastavku bila je šetnja balkanskom kulinarskom tradicijom, ali bez „onog nečeg“ što smo očekivali od kreatora Male fabrike ukusa i magičnog Toroa iz neposrednog komšiluka. Ipak, solidna interpretacija u rasponu od ponajboljih hrskavih tikvica, neubedljivih mladih krompirića, preko ražnjića, korektnih grilovanih kobasica i ničim posebne piletine sa bademima i orasima, do ukusnih šnenokli. Želimo da verujemo da je ovo samo početak priče koja će dobiti svoj uzbudljiviji nastavak, kakav i zaslužuje.
Za početak – čini se zanimljivije stranoj nego domaćoj publici...

Karađorđeva 2-4
011 328 66 37

Foto-galerija

restoran ambar vinski magazin vino fino
restoran ambar vinski magazin vino fino
restoran ambar vinski magazin vino fino
restoran ambar vinski magazin vino fino
restoran ambar vinski magazin vino fino