Početna»Gastro vodič»Restorani»Campania Pizza Gourmet
04.08.2020.

Campania Pizza Gourmet

restoran campania pizza gourmet vinski magazin vino fino
Omladinskih brigada 86J, Novi Beograd
069 2134842
www.trattoriacampania.com


U bloku West 65 na Novom Beogradu otvorena još jedna tratorija koja nudi izvornu italijansku hranu: Campania Pizza Gourmet. Vlasnik i osnivač tratorije, Nenad Blaževski, potrudio se da napravi restoran koji tradicionalnu hranu sa Apenina služi u modernom ambijentu, prilagođenom delu grada u kome se tratorija nalazi.

Zvezda menija je izvorna Parmigiana di Melanzane, sa obiljem vrhunskog parmezana, sveže mocarele i neizostavnog svežeg bosiljka. Odmah iza nje idu prva i druga pratilja, njoke iz Torenta i pasta iz Granjana, mesta u okolini Napulja koje je jedino mesto na svetu u kome se proizvode paste sa geografskim poreklom.

Testo za picu pravi se od brašna koje stiže direktno iz Amalti regije, a proizvodi se na kamenim mlinovima. Sve pice u ovom restoranu izlaze iz peći na drva, a ponuda obuhvata i jela od mesa poput polpeta, ćuftica koje se kuvaju u paradajz sosu. Tu je i Ragu ala Napolitana, odnosno, junetina dinstana četiri sata i na kraju zapečena u peći na drva. Mesto sa izvornim italijanskim ukusima!