Početna»Gastro vodič»Restorani»Kingash Pinsa bar
27.08.2021.

Kingash Pinsa bar

restoran kingash pinsa bar vinski magazin vino fino
Cetinjska 15, Beograd
011 4546543


Pored Zaokreta, jednog od prvih otvorenih lokala u „srpskom Krojcbergu“ u Cetinjskoj 15, Đorđije Stajkić, iskusni beogradski ugostitelj otvorio je Kingash Pinsa bar. Sama estetika lokala nije ni nalik onome na šta smo navikli od Stajkića, već je celokupan prostor potpuno prilagođen kvartu u kome se nalazi. Lokal je sav u cigli, na zidovima su umetničke slike, dok su stolovi i stolice raspareni, ali sa ukusom uklopljeni u enterijer. Veliki šank i pica peć na drva zauzimaju centralno mesto u lokalu, a oko toga se i vrti cela priča ovog bara.

Kingash nije picerija već pinserija i to prva i jedina u Srbiji. Pinse su slične pici, peku se u peći na drva, ali je testo drugačije, i po sastavu i po načinu pripreme. Kvasac se ne koristi, pa je potrebno i više vremena da se testo napravi, a razvlači se tako što se utiskuje prstima. Sama reč pinsere na italijanskom znači utiskivati. Testo je spolja hrskavo, a vazdušasto i mekano iznutra, a interesantno je to što se osim sira i pelata, ostali sastojci ne peku, već dodaju sveži. Na meniju su pinse jedina stavka i u ponudi je dvadeset različitih vrsta, a od toga su tri slatke. Pinsa sa puterom, nutelom i grilovanim kolutićima narandže definitivno je favorit!

Od mesnih tu je Delizia Bologneze, bela pinsa sa sosom od rikote i pekorina, mocarelom, italijanskom mortadelom i sitno seckanim pistaćima, dok je najbolji izbor za vegetarijance pinsa Italia sa paradajz sosom, pestom, mocarelom, dimljenim sirom i sušenim paradajzom.