Početna»Gastro vodič»Restorani»MANUFAKTURA
04.03.2019.

MANUFAKTURA

restoran manufaktura vinski magazin vino fino
Kralja Petra 13-15, Beograd
www.restoran-manufaktura.rs


U najstarijem delu Beograda, na Dorćolu, nalazi se Manufaktura, restoran autentične balkanske kuhinje i pića.
Meni u restoranu Manufaktura kombinuje ukuse nekoliko zemalja, od domaćih srpskih specijaliteta, preko južnjačkih pikanterija, pa sve do Grčke i Makedonije, od kojih su potekle neke od najlepših kulinarskih tajni danas prisutnih na našim prostorima. Ova mešavina različitih kuhinja i kultura oseća se, kako na meniju, tako i u celokupnoj atmosferi restorana.

- Ovo mesto je zbirka ukusa, pažljivo odabranih i skupljenih, koje možete da osetite ovde ili da ponesete sa sobom i podelite sa nekim. Naše police su kolekcija proizvoda koji svojim kvalitetom i ukusom predstavljaju najbolje balkanskih kuhinja. Inspiracija su naša putovanja i prijateljstva, sećanja i utisci skupljeni sa obala šest mora - govore u Manufakturi.

U restoranu Manufaktura kažu da se svaka namirnica koja se upotrebljava za pripremu hrane u Manufakturi pažljivo bira kako bi konačan proizvod zadovoljio visoke kriterijume ukusa i hranljivosti. Sastojci su organski i nabavljaju se isključivo od domaćih uzgajivača koji potom brigu o njima prepuštaju kuvarima Manufakture.

Ponuda rakija je izvanredna. Tu su domaća šljivovica, dunjevača, kajsijevača, aromatične rakije kuvane u srpskim domaćinstvima od ručno biranog voća.