Početna»Gastro vodič»Restorani»Miamiam: Nova lokacija, stari šmek
25.09.2020.

Miamiam: Nova lokacija, stari šmek

restoran miamiam nova lokacija stari šmek vinski magazin vino fino
Posle četiri i po godine uspešnog rada u Kursulinoj 6, poznati beogradski restoran Miamiam preselio se u Kursulinu 39, u prostor koji je skoro tri puta veći nego prethodni.

Novi lokal je na dva nivoa, sa zanimljivim svetlarnikom u sredini prostora. Prvo što ugledate kada uđete je veliko, okruglo ogledalo, zaštitni znak starog Miamiama, jedino što u novom prostoru ne deluje tako veliko kao u prethodnom. Iz starog lokala, kaže vlasnica Marija Veljanovski, preneli su sve što su mogli, a dosta komada nameštaja su i reparirali, i na taj način osvežili prostor. Glavni razlog za preseljenje, i to u sred korone, jeste nedostatak bašte, a osim toga ketering koji su godinama radili,sa početkom epidemije potpuno je stao. Jedini način za očuvanje biznisa bila je promena.

- U starom restoranu, do prošle godine imali smo baštu, ali je iznenada, odlukom Grada, doneta uredba kojom se ukidaju bašte na Vračaru. Gosti su nastavili da dolaze, a kada je počela korona, nismo imali gde da ih smestimo. Sada, imamo baštu i to pod drvetom lipe, i mnogo se lakše diše - kaže Marija.

Ali, nije samo prostor nov, nov je menadžer, ai dve stavke na dobro poznatom meniju. Naime, od oktobra, restoran Miamiam vodiće Branislav Kanjak, poznato lice beogradskog ugostiteljstva. On je godinama uspešno vodio Comunale, i gotovo da i nema gosta kog on ne poznaje. Kada je reč o hrani, kako kaže Marija, sa prvim jesenjim danima stiže i novi jelovnik, a do tada gosti mogu da uživaju u dva nova ukusa. To su čorba od plavog patlidžana i indijskog oraha koja je fenomenalna, i jedan veganski slatkiš, čili desert, toliko slasan da ne možete da prestanete da ga jedete.

Osim toga, čini mi se da malo ljudi zna da u ovom restoranu, možda čak i jedino u Beogradu, gosti mogu da probaju jela indijske kuhinje poput raznih karija, sa jagnjetinom i cveklom, sa leblebijom, od piletine ili sa jajima...Tu su i indijske limunade koje se prave sa sodom i u njih se dodaju, zanimljivo, i so i šećer.

Miamiam
Kursulina 39
065 2806565