Početna»Gastro vodič»Restorani»Osteria Mozzarella - Apenini u Beogradu
04.03.2019.

Osteria Mozzarella - Apenini u Beogradu

Aktuelni meni, predstavljen na početku zime, prepun je bisera italijanske kuhinje

restoran osteria mozzarella - apenini u beogradu vinski magazin vino fino
UROŠA MARTINOVIĆA 31 (A BLOK), NOVI BEOGRAD
011 420 30 77
WWW.MOZZARELLA.RS


Osteria Mozzarella, restoran koji već neko vreme važi za pravu oazu italijanske hrane u prestonici, i ovog proleća će biti mesto na kome ljubitelji mediteranske hrane znaju da će dobiti odlično pripremljene specijalitete koji nam donose duh Apenina. Aktuelni meni, predstavljen na početku zime, prepun je bisera italijanske kuhinje: tu je risotto viola, veoma atraktivni ružičasti rižoto od pirinča, cvekle, gorgonzole‚ parmezana, slanine i praziluka, potom burger italiano sa vrhunskom junetinom, krem sirom mocarelom, pestom i montasio sirom...Odležali juneći file sa tartufima je jedno od najkrepkijih jela na meniju, a služi se sa mladim lukom i parmezanom, krompirom, pečenom paprikom i mocarelom. Pandan ovom jelu je lombata gran riserva, odležali ramstek sa mladim krompirićima, grilovanim povrćem i puter sosom sa parmezanom.Iz Toskane nam dolaze taljatele Amadeo , spremljene sa pršutom, mešavinom povrća, sušenim paradajzom, bosiljkom i parmezanom, a iz Friulija - zapečena špargla u montasio siru sa jajima od prepelice!

Pice su, naravno, važan deo ponude, mada ovaj restoran nije picerija i ne treba ga tako doživljavati jer nudi izuzetno širok spektar italijanske hrane. Tu su pica margarita, panceta, kvatro karni, vegeteriana...

Navedena jela samo su delić aktuelnog menija. A pored rada na meniju, u ovom restoranu su imali i vrlo zanimljive akcije, kao što je nagradna igra koju su osmislili za Dan Zaljubljenih. Sponzori su bili Balkan helicopters, koji su kao nagradu obezbedili kratki panoranski let helikopterom iznad Beograda za dvoje, uz video snimak koji putnici dobijaju nakon leta.