Iva je relativno nova članica koncepta
New Balkan Cuisine.
Iris već dobro znamo, jer to je prvi restoran otvoren u okviru tog projekta pod dirigentskom palicom šefa
Vanje Puškara.Za razliku od Irisa, Iva radi svakog dana i zamišljena je upravo tako, kao „mesto za svaki dan“. Sam stil hrane je u formi bistroa i dobre ulične hrane, a pored dominantnog segmenta mesa na meniju, Iva nudi dosta vegetarijanskih jela i široku selekciju predjela.
Prase na kant, brizle na mlincima, juneći rep sa domaćim njokama od telećeg mozga samo su neka od jela sa Ivinog jelovnika. Budući da se radi o
a la carte restoranu, meni se pojedinim jelima osvežava na dvomesečnom nivou, dok se nedeljom u ponudi mogu naći jela dana. Kao i Iris, Iva okuplja publiku koju vezuje ljubav prema hrani, dok je vinska karta usmerena na ceo Balkan.
Nemanja Papić kao somelijer čitavog koncepta New Balkan Cuisine pokušao je da zaokruži vinsku razglednicu Balkana kroz selekciju vina koja je ogledalo lokalnih sorti i autentičnih teroara. Iva u svojoj ponudi ima i široku ponudu džina, kao i nekoliko koktela sa lokalnim pečatom.
Knjeginje Ljubice 11, Beograd
011 3285007www.newbalkancuisine.com