Početna»Gastro vodič»Restorani»Uprava 1927
04.08.2020.

Uprava 1927

restoran uprava 1927 vinski magazin vino fino
Ruzveltova 26, Beograd
064 9072200
www.uprava-barrestoran.rs


U kući sa istorijom dugom gotovo čitav vek, na uglu Ruzveltove i Dalmatinske ulice, smestila se Uprava 1927. Na tom se mestu nekad nalazila kafana Korzika, pa Krajina, a potom 6 i 400.
Na ulazu u Upravu nalazi se mašina za poliranje cipela iz prošlog veka koja radi i na kojoj gosti mogu da ispoliraju svoje cipele. A osim toga, mogu i da naruče kafu ili pivo sa sopstvenim likom. Ovaj lokal ima aparat koji na peni od pića može da iscrta vaš lik, a vi možete da birate između čak deset točenih piva. Negroni im je, kažu, najbolji u gradu, a šepuri se na zaista respektabilnoj koktel karti.

Bašta je prostrana i lepo ušuškana, a enterijer tipičan barski, kakav je i jelovnik. Budući da je Uprava pre svega mesto za izlazak, u njoj se i služi klopa koja se dobro slaže uz dobro pijanstvo, kažu vlasnici. Tu su kobaje od mangulice i svinjska rebarca, a u ponudi su i malo ozbiljniji zalogaji poput t-bone steka. Sa menija posebno se izdvajaju teleći rižoto sa suvim vrganjima koji se kuva četiri sata i ribić Uprava. Taj mekani juneći ribić, kako tvrdi glavni kuvar, kuvan je do „kremoznosti“. Služi se uz krompir pire i sos od kajmaka i ne treba mu apsolutno ništa više. Vinska karta broji sasvim dovoljnih tridesetak etiketa, a na kraju, ne preskočite izvanredni njujorški čizkejk.