MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Proglašena je najbolja vinska fotografija u 2025.
Nove šampione vinske fotografije otkrio je čuveni kuvar, restorater i pisac Joram Otolengi, u prisustvu zvezda iz sveta hrane i umetnosti
Svečano je otvorena fruškogorska vinarija Breg
Pridošlica na fruškogorskoj vinskoj sceni nudi vina od grašca, sile, šardonea, tamjanike i pino noara, kao i sjajne opcije za turiste
Challenge Rekonstrukcija: izabran je najbolji rinflajš!
Pobednik u finalu je Vukašin Mršević iz Hrvatske, a na dešavanju u Mokrinu slušali smo i sjajne panele o gastronomiji, uživali u vinu, u muzici Zvonka Bogdana...
Dodeljeni su trofeji za najbolja vina Banata
Oko osamdeset vina ovenčalo se medaljama, a šest etiketa ponele su trofeje kao najbolje od najboljih na ovom regionalnom ocenjivanju
Dođite na beogradski festival džina!
Prvi GinCredible nam 24. maja donosi kraft džinove iz Srbije, autorske koktele, odličnu muziku i celovečernju zabavu
Kišni vinski žur u zrenjaninskoj Gradskoj bašti
Šesti Banatski festival vina, po već ustaljenoj tradiciji, pretvorio se u vinsku žurku – ovog puta obogaćenu kišnim kapima
Održano finale takmičenja Schweppes Mixology Session
Nakon višemesečnih priprema, pobednica Andrijana Pjevović osvojila je glavnu nagradu – sedmodnevni put u London i ekskluzivno učešće na London Cocktail Week-u
Zrenjanin će u subotu biti vinsko srce Srbije
Banatski festival vina ugostiće 17. maja pedesetak izvrsnih vinarija iz Vojvodine, cele Srbije i regiona
Počeo je maratonski festival burgera u Beogradu
Ove godine dešavanje na Kalemegdanu traje čak 11 dana – od 15. do 25. maja
Predstavljene četiri nove zvezde iz Šapata
Mladen Dragojlović, glavni enolog Ateljea vina Šapat vodio je degustaciju novih etiketa ugledne fruškogorske kuće, uključujući i vino od egzotične i retke sorte teroldego
Canonita i u Beogradu
Autentični aperitivo sa Majorke predstavljen je na velikoj žurci u hotelu Hilton
Masterklas kuće Lis Neris: vina dotaknuta burom
U Beogradu su pre nekoliko dana predstavljena vina jedna od najvažnijih vina iz italijanske regije Friuli – od pino griđa koji je njihov zaštitni znak, do jedne izuzetno uzbudljive kupaže
Novi meni i novo radno vreme u Homi
Novi meni, kaže njegov tvorac sjajni šef Filip Ćirić, slavi srpsku tradiciju, ali kroz savremenu i tehnički rafiniranu prizmu gastronomije
Gastro pregled: Nova imena starih restorana
Dva poznata prestonička lokala nedavno su se rebrendirala, a jedan je uz promenu imena stekao i novi koncept
Teku poslednji rokovi za prijavu na BIWC!
Prošle godine, Srbija je ostvarila rekordan uspeh na BIWC-u. Tri velika trofeja, 11 dvostrukih zlata, 36 zlata i 55 srebrnih medalja pripalo je vinima iz naše zemlje
1
2
3
4
5
6
7
8
9
›
»