MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
15.03.2024.
AUTOHTONA VINA IZ SRBIJE NA SAJMU PROWEIN
Kerolajn Gilbi MW predstavila je sjajnu selekciju srpskih vina od lokalnih sorti
18.02.2025.
Uskoro počinje sezona na Jadranu - idete ili ostajete?
18.02.2025.
Odlikovanje iz Italije za prvog čoveka Tikveša
17.02.2025.
Đorđe Bikicki: Ukus i miris vina su na prvom mestu
15.02.2025.
Gastro pregled: Miris vrućeg hleba na Dorćolu
13.02.2025.
Džastin Kej: Kako su me vina Vojvodine oborila s nogu
12.02.2025.
Ponovo radi Bristol, i izgleda božanstveno!
11.02.2025.
Novi šef na čelu kuhinje Jamie’s Italian u Beogradu
10.02.2025.
Posle sarme - rekonstrukcija rinflajša!
08.02.2025.
Gastro pregled: Male, ali nedopustive greške u meniju
06.02.2025.
Mišlenove table stigle su u Srbiju po četvrti put
Tablama su se najviše obradovali „zvezdani šefovi“ – Marko Đerić i Nikola Stojaković, a od vlasnika restorana dobitnika Mišlenovih preporuka, jedino je izostao Branko Kisić, šef Kluba književnika
06.02.2025.
Veliki toskanski vinari falsifikuju sopstvena vina?
U emisiji se naročito navode apelacije Bolgeri, Kjanti Klasiko i Kjanti, a karakterističan primer iz 2015. godine pokazuje kako tačno teče ovaj proces kojim se jeftina rinfuzna vina transformišu u luksuzna vina sa čuvenim etiketama
06.02.2025.
Nikola Milović: The Bristol je novo srce grada
Nikola Milović, direktor marketinga i komunikacija u hotelu The Bristol, koji je posle dve i po godine restauracije otvorio vrata za Beograđane i goste prestonice, odgovara na pet pitanja koja smo mu postavili
05.02.2025.
Šef koji se odrekao Mišlenovih zvezda dolazi na Weekend Food Festival
Dolazak Pjera Vajta u Rovinj najavio je na instagram stranici festivala poznati hrvatski kuvar Mate Janković, šef zagrebačkog restorana SOL
05.02.2025.
Tri zvezdice za Fleur de Sel
Ovo je druga nagrada za vinsku listu ovog restorana koja dolazi posle priznanja Best of Award of Excellence čuvenog magazina Wine Spectator iz Njujorka
04.02.2025.
Salon 1905 ima novog šefa kuhinje
Novi šef po struci nije kuvar, već ima akademsko obrazovanje iz oblasti filozofije, ali mu je kuvanje oduvek bilo inspiracija
04.02.2025.
Srpska vina i rakije u bečkoj gradskoj kući
Festival je okupio više od 500 posetilaca među kojima su bili naši zvaničnici, privrednici, ugostitelji i javne ličnosti
03.02.2025.
Aleksandar Marinković: Prvi vinski koraci su najteži
Put do titule najpoznatijeg vinskog influensera u Srbiji bio je zaobilazan, i moglo je lako da se dogodi da Aleksandar Marinković danas bude programer ili profesionalni sportist
01.02.2025.
Priča o čaju
Ova priča počinje u Kini, veoma davno, negde oko 2737. godine pre naše ere. I protkana je, kao, valjda, i sve dobre priče, simpatičnim, romantičnim legendama neproverive istinitosti
prikaži sve